2008. ápr 11.

Hal a tortán

írta: Mark yhennon
Hal a tortán

Amikor azt hiszed, hogy az emberi hülyeség elérte tetőfokát, akkor jön a meglepetés. Van még hová süllyedni.



 

Összeválogattam a TV2 Hal a tortán című műsorából azokat a részeket, amik mellett nem tudok elmenni szó nélkül. Mert az rendben van, hogy nem mindenki tud főzni. Az ilyesmi megesik, manapság nincs rá idő, szinglilét van, stb. Nemrégiben írtam egy esetről, amikor a babkávé felismerése jelentett újdonságot egy ifjú delikvensnek. Azt hittem, hogy annál nagyobb sokk már nem érhet a zöldség- és gyümölcsfélék azonosítása kapcsán. Hogy mekkorát tévedtem, arra a legjobb példa ez a műsor.

Az emberek jelentős hányada lapozgatta az Ablak-Zsiráf nevű könyvet. Megnéztem, a Zöldség címszó alatt ott tartózkodik a petrezselyemgyökér, sárgarépa, zeller és a karalábé. Igaz, hogy az enyém egy régebbi kiadás, de feltehetően az újabbakban is benne van. No, Váczi Gergelynek sikerült 100 zeller közül az egyetlen, odakeveredett karalábét kiválasztani. És ez csak a kezdet. Jó, hát pont azt nem ismerte (bár ha bele kellett volna harapnia, egyből rájött volna, hogy a különbség nem elenyésző a kettő között), de hogy a petrezselyemgyökér fehérrépaként történő azonosítása is ekkora gondot okozzon, az már vicc. A néni (lásd a videóban) kicsit pontatlanul mondta, hogy aki rendszeresen főz, az tudja. Nem. Aki járt általános iskola első osztályába, az tudja. A zöldségfélék már sok fejtörést okoztak a műsorban, de ami mindent visz, az az, hogy valaki nem képes felismerni egy konzervnyitót illetve a tepsit.

Azt hiszem, a videó magáért beszél. Csak egy jó tanács: a flambírozós trükköt senki ne próbálja ki otthon! A lakás renoválása nagyon sok pénzbe kerül!

 




Most úgy érzem, hogy innen már nincs lejjebb. De persze, titkon, a szívem mélyén már érzem, hogy van. Nem biztos, hogy akarom tudni, mi lesz a következő lépés.
Szólj hozzá

tv bulvár szánalmas hal tortán