2024. ápr 29.

Nincs kapcsolat

írta: Mark yhennon
Nincs kapcsolat

Váratlanul megszakadt. Azóta csak a falióra ketyegése töri meg a lakás üres tereinek csendjét. Mi történt? Talán csak valami semmiség, ha esik az eső, előfordul. Előfordult már máskor is. De ez most mintha más lenne. Épp abban a pillanatban szűnt meg a szolgáltatás, amikor eleredt az eső. Újraindítom a routert, közben fölteszek egy kávét. Lassan telnek a percek. Instant kávé, sok tej, 3 púpozott kanál cukor. A vízforraló duruzsolni kezd. Fantasztikus találmány, ami a hideg vizet néhány perc alatt felforralja. Már lobog is a víz. A bögre alján bekészítve a cukor és az instant kávé, mehet rá a víz. Félig töltöm a bögrét, hogy maradjon hely a tejnek. Megkavargatom, elmosom a kanalat és szemrevételezem a routert.


Nincs kapcsolat. Vajon mi történhetett? Talán jó lenne bejelenteni a hibát. Ha felhívnám őket, elmondanám, hogy a szolgáltatás minősége az elfogadhatatlan szintre süllyedt. Felháborodásomnak adnék hangot avégett, hogy a Világháló, a nagy VH nem elérhető. Egy szempillantás alatt vált hétköznapi valóságból elérhetetlen látomássá. Emléke itt kísért még - nem, biztosan nem álmodtam, hogy az előbb még minden rendben volt, hiszen a lefagyott stream még itt vibrál a képernyőn.

Az oldal nem érhető el. Hogy történhet meg ilyesmi manapság? Lehet, hogy valami komolyabb baj történt? Olyan lassan telik az idő. Ha nem áll vissza hamarosan a régi rend, a világ elindul visszafelé és elpusztul! Ezt nem hagyhatjuk! Valamit tenni kell! De mit? Ki tudná megmondani? Talán utcára kéne vonulnunk és megrohamozni a rendőrsorfalat. De előbb várjuk meg, mit csinál a karhatalom. Biztosan nem hagynak minket magunkra. Lesz segítség!


Egy piros lámpa fénye jelzi, hogy nincs kapcsolat. Nem arra játszik, hogy megnyugtasson. Egy kék LED jobb volna. Kék fényét szerte sugározva azt hozná a világ tudomására, hogy van remény, lesz net, csak most éppen így alakult. De ez a vörös! Ez izzik, forrón, tüzesen parázslik bele a szoba sötétjébe, s közben azt harsogja, üvölti bele a világba, hogy bárki, aki arra jár lássa: nincs net. Ez fatális. Erről mindenkinek értesülnie kell, ez megkülönböztetett figyelmet érdemel, ezt nem elég egyéni színnel jelölni, e színnek minden más színtől el kell ütnie, ennek keresztül kell hasítania az éj sötétjét, messzire juttatva az üzenetet: no internet connection.

A játéknak vége. Már érzem, hogy megindult a visszafejlődés. Hamarosan éhes tigrisek elől fogunk menekülni az ijesztő dzsungelben, A civilizáció elkezdett széthullani. Nem maradhatunk itt tovább, menekülnünk kell. E falak, melyek közt az elmúlt éveket éltem nem nyújtanak már többé biztonságot. Az internetes kajarendelés már a múlté. Ha itt maradnék, senki nem találna rám. A futár csak akkor jön, ha hívják. De internet nélkül… Talán a futárok is elköltöztek már. Legfeljebb néhány napot bírnék ki, nem érdemes megvárnom. Jobb, ha azonnal csomagolok és amint kész, indulok.


Remélem, a többiek jól vannak. Talán találkozunk még egy menekülttáborban, vagy a harcmezőn, vagy valahol egészen máshol. Talán Burgonya is rendben lesz. Remélem, nem ölték meg a mutáns sárkányszörnyek Skyrimban!? Felhívom!

Szólj hozzá

kapcsolat