2009. feb 19.

Nyílt levél Dr. Draskovics Tibor részére

írta: Mark yhennon
Nyílt levél Dr. Draskovics Tibor részére

Dr. Draskovics Tibor, Igazságügyi és Rendészeti Miniszter részére


Tisztelt miniszter úr!

Az elmúlt időszakban a közvéleményt leginkább Marian Cosma meggyilkolása foglalkoztatja. Nem ok nélkül. Ez az eset csak a jéghegy csúcsa. Azonban lényegi kérdésekről mindeddig nem esett szó.

Ami történt, megtörtént, a hatóság teszi a dolgát, de ezzel nincsenek megoldva a társadalom egyes rétegei között feszülő ellentétek. Ezért szeretnénk a legsürgetőbb kérdésekre választ kapni.

Ön elmismásolhatja a dolgot annyival, hogy "állampolgárok követték el a Cosma gyilkosságot", de az igazság az, hogy az elkövetők cigányok voltak. Csakúgy, mint a Siófoki maffiafelvonulás résztvevői, amelyről ön a következőt nyilatkozta egy napilapnak: "...miért nem jelezték az állampolgárok, hogy ilyesmi történik?...". Az első kérdésem, hogy ha jelentem a rendőrségnek, hogy maffiafelvonulást látok, akkor a rendőrség hogyan véd meg engem, mint tanút? Ugyanis a legtöbb országban a tanúvédelem arról szól, hogy megvédik a tanúkat, akár úgy is, hogy új személyazonosságot, új lakást, új életet kapnak. Magyarországon legfeljebb nem hangzik el a személyes adatuk a bíróságon. Ön szerint ez elég védelem? Vagy Ön szerint nem kell tartani az ilyen és ehhez hasonló bűnözői csoportoktól? (Feltehetően Marian Cosma is így gondolta.)

Mint ismert, Olaszliszkán is cigány nemzetiségű személyek gyilkoltak meg egy vétlen és védtelen(!) tanárt. Ön szerint ha én elsodrok autóval egy cigány származású személyt, akkor álljak meg, és várjam, míg halálra rugdosnak, vagy meneküljek? Ön mit tenne a helyemben? Vagy úgy látja, hogy ez nem reális veszély? (Feltehetően Szögi Lajos, tanár
is így gondolta.)

Ma cigány származású személyek megvertek egy huszonéves fiút Kispesten. (http://kuruc.info/r/35/35622/) Ezentúl már az utcán is szemlesütve, rettegve kell végigmennünk? Már a Fővárosban is? Hol volt és mit tett az ügyben a rendőrség? Egyáltalán: mi a feladata a rendőrségnek ma Magyarországon? Mert a hírekből folyton csak az derül ki, hogy a bűncselekmények "követése" a feladatuk, de megelőzni azokat nem kell. Ön szerint ez az állapot egy európai országra hasonlít?Vagy inkább a Balkánra?

A Wikipedia (http://hu.wikipedia.org/wiki/Cig%C3%A1nyb%C5%B1n%C3%B6z%C3%A9s#A_kisebbs.C3.A9gek_b.C5.B1n.C3.B6z.C3.A9se) már külön szócikket rendelt a "cigánybűnözés"-nek. Okként a társadalmi integrációt rója fel. Ez nyilvánvalóan igaz is. Korábban született egy javaslat, hogy a rendőrség állományába cigány származású rendőröket vegyenek fel, talán ők könnyebben szót értenek a többi cigánnyal. Hol tart ez a javaslat? Egyáltalán: napirenden van még, vagy egy laza csuklómozdulattal röppent a kukába?

Valami ismeretlen oknál fogva Lakatos Attila cigány vajda beszéde nem került nyilvánosságra, pedig igen okos és hasznos dolgokat mondott (https://www.youtube.com/watch?v=S-MGvGROXjU) Ön látta ezt a videót? Megkérdezte valamelyik rendőrkapitány, vagy Ön, mint legilletékesebb személy, hogy a vajdák szerint hogyan kellene kezelni a cigányokat ma Magyarországon? Felmerült a sok ingyendiplomás okostojás közül bárkiben, hogy esetleg szót kellene érteni a cigáénysággal, elsősorban avezetőikkel, és úgy bánni velük, mint egyenrangú féllel, hogy végre rendeződjenek a viszonyok? Ha igen, kérem, röviden ismertesse ennek eredményét, ha nem, akkor miért nem? A diplomához nem jár ész?
Az utolsó kérdésem az lenne, hogy Ön, miniszterként úgy ítéli meg, hogy a közbiztonság kielégítő Magyarországon, és igazságos e a hatályos jog?

A nyílt levelet a blogomban közzétettem (http://markyhennon.blog.hu/media/image/200902/19), és a válaszát is szándékomban áll közölni, amelyet előre is megköszönve maradok tisztelettel



- Mark'yhennon -

 

Szólj hozzá

levél nyílt tibor draskovics cigánybűnözés