2011. feb 19.

Mindenki szavazzon!

írta: Mark yhennon
Mindenki szavazzon!

A magam részéről maximálisan támogatom, hogy mindenki szavazzon.

 

Főleg (!) a gyerekek. Legfontosabb, hogy a bölcsődébe járó gyerekek szavazzanak, mert az egyrészt kell, mint egy falat zsemlye, ráadásul a kakaóbiztos számítógépeken ezt akár on-line is megtehetik, másrészt azért fontos, mert például ők kiválóan ismerik a hazai közállapotokat, fel tudják mérni és el tudják dönteni, hogy a NATO-ba delegáljunk-e Afganisztánban szolgáló haderőt vagy sem, illetve azt, hogy az adózási rend minden tekintetben megfelel-e a Zemberek érdekeinek. Nem kevésbé fontos, hogy az óvodás korú gyerekek döntsenek arról, hogy Horvátország csatlakozhasson az Európai Unióhoz vagy sem, illetve kisiskolások már negyedikben eldöntsék, hogy üzenjünk hadat Oroszországnak, vagy inkább az USA-t kéne lerohanni.

Egyetlen apróságot változtatnék az elképzelésen, mégpedig azt, hogy egy gyerek után ne egy szavazat jusson két szülőre, hiszen ez így teljesen igazságtalan, hanem mindkét szülő kapjon egy-egy szavazatot még, így a választásra jogosultak száma gyakorlatilag megháromszorozódik, amitől máris nagyobbnak tűnik a populáció, legalábbis a külföldi sajtó szemében, akik amúgy sem tudják a mai napig összerakni, hogy egy tízmilliós országban, hétmillió választásra jogosultnak a kétharmada hogy lehet egymillió-ötszázezer ember.

Nos, a választójogon mindenképpen változtatni kell ahhoz, hogy igazságosabb legyen. Ki kell bővíteni a választásra jogosultak körét, hiszen így sem vagyunk elegen ahhoz, hogy egyértelmű döntéseket hozzunk. Igenis kapjanak szavazati jogot a határon túl élő magyarok is! De ez így nem teljesen jó, mert ha például egy Felvidéki magyarnak szlovák felesége van, akkor neki is automatikusan kell, hogy járjon a szavazati jog. Ha pedig olyan országban nősül és él honfitársunk, ahol engedélyezett a többnejűség, akkor minden feleségnek meg kell adni a lehetőséget, hogy beleszóljon a hazai belpolitikába, még akkor is, ha fingja sincs róla, hogy Pannónia kietlen vidékei mely területeket borítják ezen a sárgolyón.

Az a helyzet, hogy mivel alapvetően minden EU tagállam polgára alapvetően kettős állampolgár (alanyi jogon az EU állampolgára is), ezért az lenne a legjobb, ha az EU minden állampolgára szavazhatna magyar belpolitikai kérdésekben. Természetesen úgy, hogy minden szülő kapna gyerekenként további egy-egy szavazati jogot, így a félmilliárd lakosú EU-ban akár hárommilliárd szavazatot is össze lehetne gyűjteni. Sőt, ha az EU valamely állampolgára olyan országban nősül, ahol a többnejűség engedélyezett, akár hatmilliárd szavazat is elérhető, feltéve persze, hogy mindenki szavaz, ami mindannyiunk közös érdeke, de főleg a miénk, magyaroké.

El is készült már a Nemzet(köz)i Erőforrás Minisztérium új, szavazásra buzdító plakátja, amit elsőként itt láthattok.

NEM  

Szólj hozzá

politika szavazás alkotmány nemzeti minisztérium szavazat erőforrás