2006. ápr 20.

Mi folyik a jobb oldalon?

írta: Mark yhennon
Mi folyik a jobb oldalon?

Módszeresen lejáratták az FKGP-t, így nekik kapitulálni kellett a koalícióból, és magukba olvasztották a KDNP-t, és az MDF egy részét. Tehát mgállapíthatjuk, hogy Orbán gyakorlatilag szétverte a jobboldalt, így egyedüli erőként csak a Fidesz maradt. Vagy mégsem?

http://evangelista.blogter.hu/?post_id=40107 jelent meg ez a bejegyzésem. Igazából régóta készültem már egy kis összefoglalót írni a Fidesz politikájáról, de eleddig valahogy nem "adódott úgy". Most ennyit már sikerült összeszerencsétlenkedni. Lehet, hogy később még kiegészítem valamivel.

 

Mi történt az elmúl nyolc évben; kölönösképpen kiemelve az 1998-2002 közötti időszakot?

Az történt, hogy Orbán megnyerte a választásokat. Igen, jól látod, Orbán Viktor egyedül megnyerte a választásokat. Maga mellé emelte (az akkor még csak egyszerűen) Deutsch Tamást, aki mindenkit levett a lábáról kedves, behízelgő modorával. Kormányalakításhoz szükségük volt koalíciós partnerre, ezért az FKGP-vel léptek koalícióra.

Eddig semmi különös. De ami ezután történt, az már érdekesebb: Módszeresen lejáratták az FKGP-t, így nekik kapitulálni kellett a koalícióból, és magukba olvasztották a KDNP-t, és az MDF egy részét.

Dávid Ibolya nagyon jól látta akkor is, és nagyon jól látja most is, hogy ha a Fideszbe olvad, azzal vége a jobboldalnak. Mert a Fidesz megpróbálta szétverni, lejáratni a MIÉP-et is, ezért Csurka a mostani választások első fordulója előtt (szerintem joggal) mindent elkövetett, hogy Orbán alá tegyen (lásd: ...akkor majd kétoldalról bekerítjük a szocikat az Andrássy úton... mintegy sugalmazva ezzel, hogy a Fidesszel mindez már meg van beszélve). De Orbán még ettől sem riadt vissza, és a négypárti vitában Dávid Ibolyát próbálta lesöpörni a pályáról azzal a kijelentésével, hogy "...mert úgy tudom, együtt készülünk kormányváltásra...". Kár, hogy akkor nem szabadott mutatni Dávid Ibolya arcát, azt hiszem, hogy a döbbenettől percekig nem kapott levegőt (ahogy így magamban elvizualizálom).

Tehát mgállapíthatjuk, hogy Orbán gyakorlatilag szétverte a jobboldalt, így egyedüli erőként csak a Fidesz maradt.

Vagy mégsem? Dávid Ibolya felismerése új fordulatot adott az eseményeknek, és szívből kívánom, hogy minél több szavazót tudjanak elcsábítani a Fidesztől, hogy ők is megerősödjenek.

 

Szólj hozzá

politika fidesz mdf kdnp jobboldal fkgp