2006. sze 09.

Combinok haza!

írta: Mark yhennon
Combinok haza!

Demszky az első Budapest-Bécs gyorsvonatra felteszi a Combinokat, ha még egyszer, akár csak 5 percre is leáll valamelyik.

 

Mese nincs. Ha még egyszer, akár csak 5 percre is leáll, akár csak egy Combino is, az egész csorda (falka, kondan, mén) mehet hazafelé az első vonattal. - erről számolt be az Index, és a rádióállomások is egész délután ezt szajkózzák.

 

Nem tudom, hogy Demszky a székét félti ennyire, vagy egyszerűen csak herótot kapott a sok újságírótól, de most tényleg bekeményített.

 

"Nem számítottunk rá, hogy a világ egyik legnagyobb cégétől rendelt villamosok sorban meghibásodnak" - fűzte hozzá, egyben megjegyezte: a történtek miatt magyarázatot vár a Siemenstől.

 

Én inkább azt jegyezném meg, hogy több nyugati országból is hazaküldték már a Combinokat, s most szendereg a robogás, ugyanis szériahibás az egész konstrukció. Talán azok már álmukban csöngetnek egy picit.

 

Csak nehogy az legyen, hogy a következő leállást esetleg nem mondják el neki. Mármint Demszkynek. Képzeljük csak el. Áll a "Combino, Combino, a csipkés Combino, a Margit híd alatt", és egyszerűen nem mondják meg senkinek, hogy megint leálltak.

El tudom képzelni, hogy erre majd azt fogja mondani: "Hivatalos értesítést nem kaptam, hogy leállt volna ez a csodajárgány."

 

Felvetődik még egy kérdés: Mi van akkor, ha a Combinok hazamennek (sajnos vagy szerencsére nem hozzánk-haza)? Ki hozza az új nagykörúti villamosokat? Lesz egyáltalán új? Mikor? 20 év múlva? Amikor már konvergálódott az ország?

 

Szólj hozzá

combino demszky