2007. ápr 02.

370000 HIV fertőzött

írta: Mark yhennon
370000 HIV fertőzött

Roszpotrebnadzor jelentése szerint 2006-ban Oroszországban 370 000 HIV fertőzöttet regisztráltak. Genadij Oniscsenko az Orosz Föderáció fő tisztiorvosa elmondta, hogy a regisztráltak közül 1 037 gyerek, akik a HIV fertőzött anyjuktól fertőződtek, ezen kívül 16 041 gyereket tartanak megfigyelés alatt, akiknek az anyja HIV fertőzött, róluk egyenlőre nincs hivatalos diagnózis. 2007 Januárjában a 2006-os adatokhoz képest nőtt a HIV fertőzöttek száma Murmanszki, Rosztovi, Lipecki megyékben, valamint Dagesztánban. Ugyanakkor a Rjazani, Vologodszki, Novgorodszkaja megyékben, Kareliában, Kómiban valamint a Krásznodárszki kráj –ban a fertőzések száma csökkent. A szakemberek igyekeznek, hogy valami megoldást találjanak a helyzetre – igaz egyenlőre nem sok sikerrel.


A fővárosi hatóságok a moszkvaiak erkölcsi tartását szerették volna erősíteni, amikor elindították a kampányukat a „Biztonságos szex nem létezik” szlogenre alapozva. Az embereket csak idegesítette a reklám, és a legtöbben úgy döntöttek kis idő elteltével, hogy ez nem rájuk vonatkozik. A szakemberek levonták a tanulságot: az emberek szexuális vágya túl erős ahhoz, hogy ezt korlátozva harcolni lehessen a HIV fertőzések terjedésével. Ugyancsak kudarccal végződött az orosz pravoszláv egyház kezdeményezése a HIV fertőzések megállítására – ennek a lényegi eleme szintén az erkölcsiség növelése lett volna. 

A szakemberek szerint, az ország nem rendelkezik átgondolt programmal ebben a vonatkozásban. A kormányzat csak 2006-ban szembesült az AIDS és a HIV helyzet komolyságával. Széleskörú informatív kampányokra lenne szükség, de az a gond, hogy nem tudjuk megszólítani a különböző kockázati csoportokat, és hiányzik a széleskörű állami támogatás is. A családi értékekre való nevelésnek kéz-a kézben kellene történnie a biztonságos szexre való tanítással. Azonban a különböző térségekben máskét, és másként viszonyulnak ehhez. Van ahol komolyan foglalkoznak a problémával, és van, ahol homokba dugják a fejüket, és nem hajlandók tudomást venni erről – az utóbbiaknál a HIV fertőzéseket jelző kiugró statisztikák minősítik a módszer tarthatatlanságát.

USA Nemzetbiztonsági Hivatalának értékelése szerint 2010-re Oroszországban 4-8 millió AIDS beteggel számolnak. Ennek a következménye a gazdasági fejlődés visszaesése lesz (2010 –ig 4,5% -al, 2020 –ig 14,5% -al).

Forrás:  
www.newsru.com 

ВОЗ: обрезание поможет избежать заражения ВИЧТемп распространения ВИЧ-инфекции в Западной Африке составляет менее 10%, однако в Южной Африке - более 20%В тоже время специалисты подчеркивают, что не располагают какими-либо свидетельствами влияния обрезания на риск заражения среди женщин или среди мужчин-гомосексуалистов

 

Ezek a megállapítások nem vonatkoznak a homoszexuális kapcsolatok útján terjedő HIV fertőzésekre, és ajánlásként elsősorban azoknak az országoknak érdemes figyelembe venniük, ahol a HIV vírus heteroszexuális kapcsolatok útján terjed. A módszer önmagában nem nyújt védelmet, szükséges más védekezések, pl. a gumióvszer alkalmazása is, és fontos a lakosság folyamatos felvilágosítása, hogy megelőzzék az emberek azon érzetét, hogy ők nem tartoznak a veszélyeztetettek közé. A statisztikai adatok szerint a világon azoknak az embereknek a száma, akik körülmetéltek eléri a 665 milliót. 

A különböző virális fertőzésekkel (amilyen a HIV is) szembeni védelmet jótékonyan segíti elő a zöld tea. Independent (http://www.independent.co.uk) szerint, az angol tudósok megállapították, hogy a zöld tea sokszor megakadályozza ezeknek a betegségeknek a kibontakozását, vagy egyáltalán a kialakulását. A zöld teának a keringésre gyakorolt pozitív hatásáról már rég tudtak, most kiderült, hogy ez az ital az immunrendszer megerősítésében is kiválóan használható.

Forrás:
http://newsru.com/world/29mar2007/aids.html



A HIV fertőzésektől való prevenció sajátos formáját ajánlják a tudósok a heteroszexuális férfiaknak. Az Afrikában történt megfigyelések alapján bizonyítható, hogy a körülmetélést alkalmazó területeken a HIV fertőzések száma 60%-al alacsonyabb, mint azokon a területeken, ahol a körülmetélés nem divatozik.

A Nyugat-Afrikában a HIV fertőzések terjedése 10% alatt marad, míg a Dél-Afrikában meghaladja a 20%-ot. A Közép-, és Nyugat Afrikában nagyon magas a körülmetélések aránya, míg a Dél-, és a Kelet-Afrikában a körülmetélés ritkán fordul elő.

Szólj hozzá

aids hiv körülmetélés zöldtea