2007. nov 25.

Használati útmutató: A kés

írta: Mark yhennon
Használati útmutató: A kés

Manapság kötelező mindenre használati útmutatót írni, és a gyártók szívesen írnak is, elkerülendő a dollármilliós pereket, amelyeket hülye vagy debil amerikaiak indítanak ellenük. Érdekes módon bizonyos eszközökön nincs használati útmutató, ezek közül választottam ki ma a kést, amelyhez íme a magyar nyelvű használati útmutató.

 


"Szeretettel köszöntjük Önt abból az alkalomból, hogy a mi termékünket választotta. Ahhoz, hogy az Ön által vásárolt eszközt hatékonyan és hosszú ideig örömmel használhassa, néhány alapvető információt szeretnénk Önnek biztosítani termékünkről.

A termék, melyet vásárolt, az úgynevezett kés. Kérjük, ezt a szakszót jegyezze meg, mert a garanciális ügyintézés során szüksége lehet rá.

A kés eszköz két fő alkotórészből áll. Ezek a nyél és a penge. A nyél az, amelyet a használat során Ön a kezében tart.

Figyelem! A kés nyelét erősen fogja marokra, de a kés pengéjét sose fogja erőse marokra, sőt, ha lehet, kerülje ennek érintését.

Első használatkor a kést célszerű elmosogatni. A mosogatáshoz használja az új tehéntej illatú Raj mosogatószert, mely pihe puhává varázsolja az Ön kacsóját. A kést természetesen nem. Ha a kés pihe puha, akkor nem használható rendeltetésének megfelelően.

Fontos! A kést minden használat után mosogassa el, hogy elkerülje a vírusos vagy bakteriális betegségeket.

A kés pengéje három részből áll. A pengének van éle, amelynek a használat során többnyire lefelé kell mutatnia. A penge felső része nem alkalmas vágás végrehajtására. A penge harmadik része a hegy, amely szúrás céljából található a kézikészüléken.

Ha a kés hegyét maga felé fordítja, akkor öngyilkosságot tud elkövetni vele. Ahhoz, hogy Ön sokáig használhassa új eszközét, kérjük, hogy ezt ne tegye. Ellenben ha más felé irányítja, akkor másnak okozhat vele halálos sérülést. Ezért a legtöbb országban börtönbüntetés jár, melynek során Ön nem élvezheti tovább új készülékének előnyeit, ezért kérjük, hogy ilyet ne tegyen, még akkor se, ha a másik fél erre kifejezetten kéri.

Rendeltetésszerű használat:

Vegyen elő egy vágódeszkát, helyezze rá az aprítandó terméket (pl. húsfélék és zöldségek), majd szabdalja cafatokra. Fontos, hogy kezét ne szabdalja se cafatokra, se egyéb geometriai formákra, mert akkor Ön nem élvezheti tovább e remek termék előnyeit.

A kés használata során Ön azt fogja tapasztalni, hogy egy idő után már nem vág olyan intenzitással, mint újkorában. Ekkor Ön vegye elő a fenőkő eszközt, és élezze meg a kést. Fontos, hogy a penge élét élezze, a másik felével ne is próbálkozzon, mert garanciavesztéssel jár.

Ha Önnek nincs fenőkő eszköze, keressen egy köszörűst, aki megélezi Önnek a kést.

Szállítás során ügyeljen arra, hogy a 12 cm-nél hosszabb pengéjű kést a rendőrök ne lássák meg, mert ez esetben Kossuth téri tüntetőnek vélhetik, és nagyon el fogják gyepálni.

Reméljük, hogy sok örömét fogja lelni új késében, és legközelebb is a mi termékeink közül választ.

Tanúsítvány:

Tanúsítjuk, hogy ez a termék egy kés, és ennek megfelelően használható az ISO 9231865/1321 szabvány szerint.
Rendeltetésszerű használat mellett nem tűzveszélyes.
Alapesetben használatához nem szükséges elektromos áram.
Víznek, savnak, lúgnak ellenáll."

Szólj hozzá

útmutató használati kés