2008. már 26.

Elvesztett könyv

írta: Mark yhennon
Elvesztett könyv

Csatlakozom a játékhoz...
 

 
Ehhez a felhíváshoz csatlakozva egyelőre négy könyvet címkéztem fel saját kezűleg*, és a hét hátralévő részében a HÉV-en, buszon, villamoson, vagy máshol Budapest területén szándékozom elhagyni.

Mind a négy könyv Rejtő Jenő tollából származik. Azért tőle választottam első körben, mert meggyőzpdésem, hogy az ifjúsággal az ő írásaival lehet megszerettetni az olvasást.

Az elveszett cirkáló. Igazi klasszikus, a maga páratlan humorával és fordulatos cselekményeivel. Egy könyv csalásról, hazaszeretetről, összetartozásról.

A fehér folt olyan területet jelöl a térképen, amelyet még nem fedeztek föl.  A fehér folt című regény egy különleges írás a gyarmatosításról, nem mellőzve a "Rejtői-humor" néven emlegetett jelenséget.

A Jó üzlet a halál valójában három regényt tartalmaz. A címadó regény egy ravaszul kiötölt biztosítási csalásról és a jenkiről szól, aki Honoluluból jött, és aki nem csak éhes volt, hanem szeplős is. A másik kettő: A sárga garnizon, és a Vér és mahagóni.

A negyedik könyv igazi kuriózum manapság. Rejtő Jenő és Nádassy László közös szerzeménye, a 100 csóknak is egy a vége. Ez egy olyan kötet, amelyben bohózatok és kabarétréfák vannak összegyűjtve. Amikor még műsor is ment a M. kir. T.V.-ben, akkor láthattunk jónéhány kabaréjelenetet olyan előadóktól, mint Csákányi László, Márkus László, Csala Zsuzsa, Psota Irén stb. Aki ezt a kötetet olvassa, próbáljon társítani színészeket a szereplőkhöz. Már önmagában is egy élmény.

A későbbiekben még szándékozom könyveket ottfelejteni helyeken, de egyelőre ezekkel csatlakozom a játékhoz.

*Azért kézzel írtam, mert így sokkal személyesebbnek tartom. Remélem, nem írtam nagyon csúnyán. =)
Szólj hozzá

játék könyv elvesztetett