2008. aug 06.

A francia vendég

írta: Mark yhennon
A francia vendég

A francia vendég egy külön állatfajta.

Nemrég egy francia pár vacsorázott az étteremben, majd távozáskor a következőt mondták az üzletvezetőnek és a tulajdonosnak:

- Az étel nem volt annyira rossz, bár az felháborító, hogy itt senki nem beszél franciául!

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az üzletvezető beszél szlovákul, szerbül, horvátul, németül, angolul; a tulajdonos pedig németül, olaszul és angolul. Ketten együtt 6 nyelven beszélnek, a francia pont nem volt közte.

De ez az eset nem egyedi. A francia vendégnek lehetetlen a kedvében járni. Van egy visszatérő francia pár, akik közül a hölgy (kevés kivételtől eltekintve) mindig kacsacombot rendel párolt káposztával és hagymás tört burgonyával.

Olyan még nem fordult elő, hogy mindennel teljesen elégedett lett volna. A poén azonban az, hogy egyik nap panaszkodott a párolt káposztára, majd pár nap múlva megdícsérte, és valami másra tett megjegyzést. Viszont ugyanazt(!) a párolt káposztát kapta mindkét alkalommal.

(Ha valaki esetleg nem tudná, bizonyos dolgokat úgy készítünk el, hogy pár napra előre gondolkodva megfelelő mennyiség legyen belőle, mert nincs kapacitás minden nap végigfőzni az étlapot. Ez azonban nem jelenti azt, hogy romlott vagy rossz lenne az étel!)
Szólj hozzá

francia vendég