2008. aug 21.

Rémecskék

írta: Mark yhennon
Rémecskék

Én vagyok a hülye. Először azért, mert nézhettem volna mást, mint a Rémecskék első részét. De az annyira szar volt, hogy muszáj volt megnéznem a második részét is. Nem vagyok 100-as.

A történet az ufókok börtönbolygóján kezdődik, ahonnan megszöknek a kis rohadékok, ezért a király elküld két fejvadászt, hogy likvidálják őket.

Hogy, hogy nem, a rémecskék űrhajója pont a Földön zuhan le, egy klasszikusan poros amerikai kisvárosban. Ahogy kiszabadulnak, rögtön megeszik a sheriff-helyettest, majd beveszik magukat a főhősék farmjára. Ott jóízűen elfalatozzák a főhős csaj udvarlóját, aki emiatt össze-vissza sikítozik. Belekóstolnak apuka vállába is, mire ömleni kezd belőle a vér. A film végére legalább 25 liter vért veszít, de ennek ellenére úgy rohangál föl és alá, mintha mi sem történt volna.

Vannak dolgok, amiket sosem fogok megérteni. Az egyik ilyen, hogy miért gondolják az amerikaiak azt, hogy ha be van zárva az ablak, akkor lehetetlen bejutni a házba? Apuka például azzal nyugtatja a családot, hogy a házba még nem jutottak be! Persze egy pillanattal később bejutnak oda is.

Eközben megérkezik a két szörnyvadász, akik először a városban próbálják megtalálni a rémecskéket. Persze azok nem ott vannak, így hát szét is verik a kocsmát, majd elindulnak a farm felé, ahol még mindig tart a fogócska. Apuka, anyuka, kisfia és kislánya még mindig egyben vannak, csodával határos módon, amikor megérkeznek a szörnyvadászok.

Ahogy megjönnek, a rémecskéknek leesik a negyeddolláros, hogy talán inalni kéne most már, de akkor már késő. A szörnyvadászok mindet cafatokra lövik az ionágyúval. Közben megsemmisül főhősék háza is, de emiatt csak akkor kezdenek búsulni, amikor a vadászok elmentek.

Külön érdekes momentuma a filmnek, hogy elviszik főhős kisfiú legjobb barátját, az alkesz Csárlit is, hogy őt majd kiképezik szörnyvadásznak. Végül hazasunnyognak, és a romokat meglátva nagyokat sóhajtoznak, ám ekor az űrhajóból egy hipersugárnyaláb csap ki, és újjáépíti a házat, amely hamvaiból föltámadott főnixmadár módjára szebb, mint új korában. Az ablakok szépen le vannak mosva, a fű frissen van nyírva.

Na ezután már tényleg mindenkinek fülig ér a szája. Igaz, hogy közben páran elpatkoltak, de az nem érdekes. Amerikában egy-két halott hozzátatozó ide vagy oda... sosem számított.

A filmről ...

A dobozon 18-as karika tartózkodik, de csecsemők is nyugodtan megnézhetik, mert az elfolyó száz hektoliter piros festék ellenére a film inkább siralmas, mint ijesztő.

Előzetes:


Szólj hozzá

film rémecskék