2013. dec 13.

Íme a magyar újságírás színe-virága

írta: Mark yhennon
Íme a magyar újságírás színe-virága

Ezt a cikket még reggel olvastam a villamoson (nyomtatott formában) és már akkor is valahogy furcsa volt, de, mivel akkor még nem ittam kávét, így csak egy gondoltafoszlány maradt. Egészen mostanáig.

A két évvel ezelőttihez képest 20%-kal nagyobb összeget szánnak idén a magyarok karácsonyi ajándékra a Budapest Bank kutatása szerint: a megkérdezettek hét embernek vesznek ajándékot, 8-8 ezer forint értékben, így összesen 54 ezer forintot költenek meglepetésekre, ajándékokra.  http://www.metropol.hu/karacsony/cikk/1123083-sokat-koltunk-decemberben

Most, este, újraolvastam, és rájöttem, hogy mi nem klappol. Olvassuk el ismét, figyelmesen a fenti bekezdést, majd vegyük elő a számológépünket, és szorozzuk fel a 7-et 8-cal. Íme a probléma mibenlétének lényege. 

Azt hiszem, joggal merül fel bennem a kérdés, hogy az, aki nem tud két, egyjegyű számot összeszorozni, az miért újságírónak megy, vagy, ha már annak ment, akkor miért nem használja a Windowsba integrált, úgynevezett "Számológép" eszközt? És minek van a főszerkesztő, korrektor, stb. személyzet? Hog Hofitól idézzek: "ha nem azért ment oda, mert kint esik", akkor miért ennyire ostobák?

Szólj hozzá

cikk szánalmas újságírás metropol