2008. nov 05.

Fekete elnök - fehér jövő?

írta: Mark yhennon
Fekete elnök - fehér jövő?

A történelem során először van fekete elnöke az USA-nak.



Vajon mekkora szerepe volt ebben a hollywood-i filmalkotásoknak? Az emberek tudatalattiját nagymértékben befolyásolja az, amit látnak. Azok a burkolt jelzések, amelyek folyamatos impulzusként érik őket. Márpedig a filmek többségében (esélyegyenlőségi okok miatt) fekete elnök szolgálja az amerikai népet. Pl. Morgan Freeman, aki a Deep Impact című filmben játszotta ezt a szerepet.

Márpedig ha igaz az, hogy a filmalkotások képesek ennyire manipulálni a tudatot, akkor igaz lehet az is, hogy most katasztrófák sorozata fog következni. Amerikai elnök ugyanis akkor fekete egy filmben, ha üstökös száguld a Föld felé, vagy elszabadul egy godzilla, vagy hihetetlen mértékű földrengés rázza meg az amerikai kontinenst.

Persze ilyen esetekben az elnök mindig pozitív szerepet alakít, aki mindent megtesz azért, hogy jó legyen. Jó is lesz persze végül, de ezt csak nagyon súlyos áldozatok meghozatalával tudják elérni.

Az is igaz, hogy eddig is voltak elég komoly katasztrófák, hogy csak a Katrina hurrikánt említsem, de azt azért tudjuk, hogy az bőven belefér "az ilyesmi mindennap megesik" kategóriába. (Zárójelben jegyzem meg, hogy A pusztító (1993) című filmben, amelyben  Sylvester Stallone alkítja a hibernálásból visszahozott zsarut, elhangzik egy olyan mondat, amelyből kiderül, hogy Schwarzenegger Kalifornia állam kormányzója. Pedig 1993-ban még szó sem volt hasonlóról, tíz évvel később, 2003-ban lett csak kormányzó!)

Akárhogyis legyen, üdvözöljük az Amerikai Egyesült Államok negyvennegyedik elnökét, Barack Obamát.

Szólj hozzá

amerika usa fekete obama elnök barack