2009. jún 21.

Általános tüntetés

írta: Mark yhennon
Általános tüntetés

No, megvolt ez is. Általános tüntetés a semmiért.



Kell néha az embernek egy kis semmi. Valami olyasmit tenni, ami semmire nem jó, nincs célja, tulajdonképpen értelmetlen. De mégis kell. Olykor az ember beteszi a kis (vagy egyéb méretben előforduló) seggét az autóba, és megy egy kört, hogy kiengedje a gőzt. Vagy céltalanul kódorog a városban, esetleg a Moszkva tér egyik sarkában megállva a tömeget nézi. Netán elmegy egy olyan tüntetésre, amelynek nincs célja.

A szakadó eső ellenére lelkes kis tömeg gyűlt össze a Mechwart-ligetnél, és szemmel láthatóan nagyon jól szórakoztak. A kivezényelt rendőrök kevésbé, de néhány gyilkos pillantáson kívül nem nagyon foglalkoztak az egyébként békésen, és (a körülményekhez képest) rendezetten vonuló tömeggel (ti. Budapesten a járdák nem ennyi ember egyidejű haladására vannak tervezve, a lámpaváltásokról nem is beszélve).

Sajnálatos módon a kamerám kicsit elázott, így, bár sikerült felvételeket csinálnom, nem tudom kiolvastatni rendesen belőle, ezért az alábbi videóhoz kalandortársam,
En1 mobiltelefonos videóit használtam fel. Ennek az a hátránya, hogy a minősége nem nagyon veszi fel a versenyt egy videokameráéval, de ez is több, mint a semmi.

Nagyon kreatív megnyilvánulásoknak lehettünk szemtanúi mint az a tüntetés
hivatalos oldalán, és például az Indafotó oldalon is látható. Egy biztos: a tüntetés elérte a célját. Nem történt semmi.

Szólj hozzá

vicc kutya köztársaság tüntetés semmi kétfarkú párt negyedik semmiért