2009. aug 17.

Irakban tömegével gyilkolják a homoszexualitással gyanúsított férfiakat

írta: Mark yhennon
Irakban tömegével gyilkolják a homoszexualitással gyanúsított férfiakat

Irakban tömegével gyilkolják a homoszexualitással gyanúsított férfiakat

 


A Human Righ Watch jelentése szerint Irakban néhány hónap alatt több száz férfit megkínoztak és meggyilkoltak, akiket homoszexualitással gyanúsítottak. A meleg férfiak a "férfiatlan viselkedésük miatt" lesznek a rokonok, a vallási fanatikusok és időnként a rendfenntartó szolgálatok áldozatai.

Január óta Irakban legalább 90 ember lett az erőszak áldozata. A CNN közlése szerint a gyilkosságok pontos száma nem ismert. Az országban nem beszélnek a történtekről, a hatóságok pedig szemet hunynak a gyilkosságok felett.

A homoszexuálisokra gyakran rátámadnak a nyílt utcán, illetve betörnek a házaikba. Az áldozatokat kínzásoknak vetik alá, hogy adják ki a társaikat. Az ilyen vallatások után a legtöbb áldozat kórházba kerül, vagy még a korházba kerülés előtt belehal a sérüléseibe. A homoszexuálisokat nyíltan támadják a Muktada  as-Sadr fegyveresei, akik ilyen módon kívánnak harcolni az iraki férfiak feminizálódása ellen. Gyakran a meleg férfiakat a családtagjaik gyilkolják meg, hogy ily módon védjék meg a család becsületét.

Az üggyel kapcsolatosan az iraki kormányzat kijelentette, hogy a fegyveresek akcióit nem támogatják, de homoszexuálisoknak semmiféle védelmet nyújtani nem tudnak.



Forrás: NewsRu
Fordította: Szása
2009. 08. 17.

Szólj hozzá

irak meleg gay newsru