2010. feb 10.

Meghalt a számítógépem

írta: Mark yhennon
Meghalt a számítógépem

A mai nap éjfekete betűkkel kerül be Mark'yhennon naptárába.

 

 

A számítógépem egyszer csak gondolt egyet, és megsült. A tápegységgel lett valami (zárlat vagy ilyesmi), amitől elkezdett füstölni. Ez önmagában nem akkora tragédia, de magával rántotta az alaplapot is (MSI gyártmány, nagyon siratom) és a processzort is (Intel gyártmány, azt is). Processzort elvileg sikerült szereznem (azért csak elvileg, mert még nem volt módom kipróbálni, hogy működik e), így már csak egy alaplap és egy tápegység hiányzik a gép működőképessé tételéhez.

Ha minden igaz, akkor a RAM (DDR-400) elméletileg működőképes még, a többi alkatrésszel együtt.

Szörnyű helyzetben vagyok, mert a munkámhoz nagyon kell(ene) a gép, viszont nincs keret újat venni (használra sincs), úgyhogy ha van egy elfekvő mPGA 478B processzorfoglalattal szerelt alaplapod és egy hozzá való, kb. 400 Wattos tápegységed, akkor ne a szeméttelepre vidd. =)

És hogy csőstül jöjjön az áldás: ellopták az exem BMW-jét. Ha látod, vagy felkínálják eladásra, akkor ne vedd meg. A rendszáma német, mert lízingelt céges autó, WüM-mel kezdődik. Ha esetleg látod, akkor ne habozz szólni.

Már régebben megfogalmazódott bennem egy gondolat, amely szerint vannak olyan napok, amikor az ember jobb, ha nem kel fel az ágyból. Mert ha mindez nem lenne elég, olyan takonygörcs jött rám egy nap alatt, amilyen már régen volt. Egyfolytában prüszkölök és folyik az orrom, ráadásul fáj a vesém is. Betoltam egy NeoCitrant, remélem holnapra legalább a vesém nem fog fájni. Vagy csak ez a teves hapcizás maradna abba, már azzal is kibékülök.

És veled milyen tragédia történt ma?

Szólj hozzá

katasztrófa intel processzor számítógép nátha tragédia msi tápegység megfázás alapla