2010. jún 03.

Mark'yhennon a Microsoft hivatalos Bővítménygalériájában

írta: Mark yhennon
Mark'yhennon a Microsoft hivatalos Bővítménygalériájában

Végre-valahára Mark'yhennon blogja ( a Maszatossal és P.J. Howard blogjával együtt) kikerült a Microsoft bővítménygalériájába. bibibí. =)

 

De hogyan?

Legelső lépésként menj a blogodhoz (1), kattints az Aktív blog beállításai menü Sablonválasztó menüpontra, és állítsd a sablonodat a New Blue sablonra (ha ezt még nem tetted meg). Ha ez megvan, akkor a Sablonszerkesztő-re (2) kattints, és a megjelenő ablakban a sablonban az alábbi módosításokat hajtsd végre. A (3)-assal jelölt részt kel átírni a (4)-essel jelölt szerint. Ha megvan, akkor mentsd el (5) a változtatásokat.

Ezekkel a lépésekkel WebSlice (Webszelet) vezérlőt adtunk a blognak. Internet Explorer 8 vagy újabb esetén az eredmény azonnal látszik a blogod címoldalán (6). Ha nincs Internet Explorer 8-ad, akkor villámgyorsan töltsd le innen (piros 1 és piros 2).



Ahhoz, hogy a Microsoft Internet Explorer Bővítménygalériájában megjelenjen a blogod webszeletként, először menj erre az oldalra, és kattints a Csatlakozás linkre (3). regisztrálj (4) a leírásnak megfelelően. Az aktiválás után (e-mailben küldött aktiváló link) jelentkezz be (5). Bejelentkezés után saját felhasználói felületeden tudsz a Feltöltés (6) gombbal hozzáadni elemeket.

A feltöltés (7) nagyon értelemszerű, csak kövesd az utasításokat. Adj meg nevet, jelmondatot, leírást, a blogod URL címét, és tölts fel egy képernyőképet (a Print Screen gombbal készíthetsz egyet, amit bármilyen képszerkesztőbe beilleszthetsz), majd válaszd ki a nyelvet. Válaszd ki, hogy webszeletet akarsz hozzáadni (8), ekkor további mezők jelennek meg. A jelölők közül azt álaszd, amelyik mellé az van írva, hogy "Ez egy valódi webszeletet tartalmazó oldalra mutató hivatkozás". A kategóriák közül válaszd a Blogging-ot, írd be a biztonsági kódot, majd pipáld be a használati feltételek elfogadását. Végül nyomd meg a Küldés gombot.

Elég sokáig tart, míg ellenőrzik a beküldésed, de végül mégiscsak megtörténik a csoda. Az igazat megvallva, 2 hét után én kicsit megsürgettem a dolgot egy e-maillel, amit ezen az oldalon lehet küldeni a Microsoftnak, hogy kapják már össze magukat kicsit. =)

Az eredmény pedig a (9)-essel jelölt képeken látszik. A Rövid, de velőtlen, a Nevem: Senki és a Maszatos Kávézó blogját küldtem be, és mindhárom megtalálható immár a Microsoft hivatalos Internet Explorer Bővítménygalériájában.

Szólj hozzá

microsoft ie explorer internet bővítmény addon markyhennon webslice webszelet