2010. jún 29.

Zártláncú hülyeség - Váljék betegségedre

írta: Mark yhennon
Zártláncú hülyeség - Váljék betegségedre

Komolyan mondom, kezdem azt hinni, hogy valahogy az agykapacitásom nem elegendő ahhoz, hogy megértsem a magyar építészmérnököket. Kezdem azt hinni, hogy bennem van a hiba, de döntsétek el ti.

 

Történt pedig, és nem első alkalommal, hogy egy bevásárlóközpontban tevékenykedtem, és pont rávetettem a pillantásomat a hőfokszabályzóra, ami 5, azaz öt fok Celsiusra volt állítva. Utána továbbrebbent a hőmérőre, amelynek a higanyszála viszont az öt foknak a közelébe sem volt. Ha területhez kéne hasonlítanom, azt mondanám, hogy egy másik megyében volt, sőt: inkább másik kontinensen.

Zártláncú légkondicionáló rendszer

A kérdésem csak az, hogy mi a rossebnek a belső keringetésű légkondicionáló rendszer, ha a hőmérsékletet nem lehet vele szabályozni? Amúgy egyáltalán használható ez bármire azon kívül, mint hogy ha valaki elköhinti magát a földszinten, másnapra az egész irodaház garantáltan elkapja a betegséget? Konkrétan a funkcióját se értem, mert a belső keringetésű technológia miatt oxigén se jut az épületbe, az egész nap elhasznált szén-dioxidot kavargatja 30 fokon egész nap.

Az építészet meg úgy jön ide, hogy ha valami ennyire haszontalan, akkor minek építik be? Szerintem vagy azért, hogy többe kerüljön, vagy otthon arra masztiznak, hogy hány ember egészségét teszik tönkre.

Szólj hozzá

rendszer építészet épület légkondicionáló belső keringetésű