2010. júl 05.

Rossz MÉM

írta: Mark yhennon
Rossz MÉM

Köszönöm a meghívást Talemának. Ezúttal hét rossz tulajdonságomra fog fény derülni.

 

Van, aki - tévesen - a dohányzást rossz tulajdonságnak tartja, pedig ez nem tulajdonság, csak szokás, szenvedély, élvezet. Az viszont tulajdonság, és lehet, hogy nem a legjobb, hogy eszemben sincs leszokni róla. Legyen ez az első.

Nagyon rossz tulajdonságomnak tartják sokat, hogy elég rendesen cinikus vagyok. Nem mondhatjuk, hogy már megharapdált az idő vasfoga, de azért elég sok mindenen vagyok túl, és sajnos nem tudok (és nem is áll szándékomban) másmilyen lenni. Talán, majd ha azt látom, hogy a dolgok úgy működnek, ahogy kell, akkor leszokom erről.

Sokszor kaptam meg azt is, hogy mindenből viccet csinálok. Igen. Ennek köszönhető, hogy még nem ugrottam a Dunába. Van, aki a gondjait úgy oldja meg, hogy gyomorfekélyt kap, van, aki veri a feleségét, én egyszerűen elhülyülöm az egészet. Úgyis beledöglök a végén, legalább addig legyen valami jó. =) Ebben (mások szerint) az a legrosszabb, hogy véresen komoly dolgokat is semmiségnek fogom fel. Amúgy ez nem igaz, és ez a harmadik rossz tulajdonságom: hazudok. Amikor belülről zokogok, kifelé akkor tűnök a legvidámabbnak. Amikor belül összeomlok, akkor tűnök kifelé a legnyugodtabbnak.

Vicces amúgy, hogy valójában pozitív dolgokat egyesek negatívumként tudnak értékelni. Az egyik ilyen, ami jellemez, hogy szeretek vitázni. Lehet, hogy amiatt van ez, hogy kicsit lassú a felfogásom. Szükségem van arra, hogy mindent a legapróbb részletekig végigrágjunk, kizárjuk a lehetetlent, előtérbe hozzuk a lehetségest, még ha az csak elméletileg lehetséges is. Vannak dolgok, persze, amiket nem szükséges magyarázni, megvitatni, de azért az ember, ha már képes beszélni, akkor nem árt, ha nem csak arra használja a száját, hogy a Maunika Show tegnap esti részét mondja el.

Imádok játszani. A vita is valahol egy játék. De pl. ahányszor leülök a számítógép elé, mindig úgy érzem, hogy ezt (mármint a számítógépet és a zinternetet) és a stratégiai játékokat nekem találták ki. A legjobb gondolatok mindig akkor jutnak eszembe, amikor telepeseim serényen hordják a nyersanyagokat a táborba, vagy éppen kaszabolják az ellenséget. =)

No, ha mindez nem lenne elég, akkor ezúton szeretnék mindenkit biztosítani arról, hogy a pletyka igaz, beképzelt vagyok, és egoista is kissé. Sajnálatos, de ez van. Mondjuk nem tudom, mi ok van ezen meglepődni, mikor mindenhonnan az folyik, hogy "törődj magaddal", "csak rólad szól", stb. Ilyen világ van, egoistának kell lenni, most ez a menő.

Hát ennyit a rossz tulajdonságokról. Hirtelen nem tudom, hogy kit hívjak meg, hogy beavasson saját életének legmocskosabb titkaiba, de bárki kedvet érez, az vegye magára a meghívást, és linkelje ide a posztját.

Szólj hozzá

rossz mém tulajdonságok