2010. sze 12.

Ki legyen a király?

írta: Mark yhennon
Ki legyen a király?

Mint az Boross Péter megvilágította számunkra: lehetnénk királyság is. De ki legyen a király?

 

 

Az Árpád-ház ugyebár kihalt. Bár Habsburg György nem mondott le a magyar trón iránti igényéről a mai napig, felteszem, hogy őt a labanc származása miatt nem sokan szeretnék. Bár ő is jobb, mint a semmi. Esetleg ha találnánk a Hunyadi vagy Rákóczi családból valakit, akkor ezen a vonalon elindulhatnánk. Vagy...



...válasszunk a jelenlegi közjogi méltóságok és közszereplők közül olyat, akire rábíznánk ezt a nemes feladatot. Kézenfekvő, hogy Viktor legyen a király (ezen  néven az Első), de ő mindenáron Che Guevara akar lenni, mint azt többször kifejtette már.



Vagy lehetne Schmitt Pál (sokan más néven ismerik, pl. S mit tesz isten Pál, Vaníliás Palika, stb., de ez mind ugyanazt az egy személyt takarja). Bohócköztársaságnak bohóckirály, nem is rossz ötlet.




Ennyi erővel lehetne akár Amidala királynő is az uralkodó. Ő legalább még nem járatta le magát teljesen.




Választhatunk a közéletből is királyt. Itt van mindjárt Győzike, akinek az élete nyitott könyv számunkra. Kiválóan ismeri a nemzetközi és uralkodói protokollt, jártas az európai kultúrákban, tehát ideális király.



Vagy, az esélyegyenlőség jegyében, mivel néger királyunk még nem volt, lehetne Fekete Pákó, teszemazt. Járatos a csillagászatban, a zenei műveltsége kiemelkedő, ismeri a nigériai kultúrkört, kiválóan diplomáciai érzékkel tudja tájékoztatni a közvéleményt az álláspontjáról.




Vagy lehetne Mark'yhennon. Most miért ne? Ha egy Schmitt Pál lehet elnök, akkor én miért ne lehetnék király? Például. Vagy alkotmánybíró. Esetleg mindkettő egyben. Ha egy Hoffmann Rózsa Nemzeti Erőforrás Miniszter lehet ennyi ésszel, meg egy vödör mésszel, akkor miért ne?




Akinek vannak további jelöltjei a király(nő)i címre, az tegye meg javaslatát kommentben.

Szólj hozzá

király magyarország