2011. jún 16.

A kentaur kiválasztása

írta: Mark yhennon
A kentaur kiválasztása

A kentaurokról sok mindent tudunk, például hogy olyannyira szeretik a bort, hogy idült alkoholistáknak lehet őket tekinteni.

 

Azért megnéznék egy lovat, amelyik bebaszcsizva dülöngél végig Athén főutcáján, de ez most mindegy. Merthogy azt nem nagyon tudjuk, hogy mit ettek. Ami azért jelentős, mert így azt sem tudhatjuk, hogy a kiválasztórendszerük hogyan működött.

Ha például növényevők (és növényivók - l.: bor) voltak, akkor a székletük, amit csatába nyargaláskor is könnyedén, nadrágletolás nélkül potyogtathattak, darabos, szénás, rostokban gazdag és földművelésügyi szempontból rendkívül hasznos lehetett.



Nemígy, ha húsevőkről van szó, mert akkor sikamlós, nyomot hagy a farokszőrzeten (főleg, ha berúgva nem sikerül gyorsan elkapni az útból), stb.

Ám ha mindenevők voltak, akkor könnyen előfordulhat, hogy éretlen (és mosatlan) szilvától hasmarsot kaptak, akkor aztán végigfosták Ithaka főutcáját. Hiába jött akkor már a Közterületfenntartó Zrt. a kétlovas locsolókocsikkal, annak a szaga bizony ott terjengett még két hét múlva is a piactér felett.

Nehéz ezt eldönteni. Akárcsak a lódarázs esetében. Hogy az emberrabLÓról már ne is beszéljünk. 

Azért így jobban belegondolva: megnézném, hogy egy árokparton részegen fekvő lószabású ember hogyan takarózik a biciklijével.

Szólj hozzá

szar biológia kaki kentaur kiválasztás elválasztás