2006. feb 28.

Lenni vagy nemlenni? Ez itt a probléma...

írta: Mark yhennon
Lenni vagy nemlenni? Ez itt a probléma...

Húgom 22 évesen teherbe esett egy "baleset" folytán. A pasijával szakított még a szülés előtt... Bár nálunk nem nagyon dívik a vallás, de gyereket megölni, bántani főbenjáró bűn. Anyám mindig azt mondja, ha a híradóban ilyet lát, hogy azonnal állítsák vissza a halálbüntetést... Utólag visszanézve azt lehet mondani,: húgom a legjobb döntést hozta.

Hozzászólás ehhez: http://ujlany.blogter.hu/?post_id=17511

Sem elítélni, sem döntésében megerősíteni nem szeretnék senkit, csak a saját tapasztalataimat szeretném itt megfogalmazni (Természetesen, ez nem jelenti azt, hogy nincs véleményem a dologról, de ezt valóban át kell rendesen gondolni, mielőtt végleges véleményt alkotnánk róla.) Tehát a tapasztalat:

Húgom 22 évesen teherbe esett egy "baleset" folytán. A pasijával szakított még a szülés előtt. Volt lehetősége arra, hogy elvetesse a gyereket, volt lehetősége mérlegelni minden körülményt, beleértve az alábbiakat is:
1. anyagi helyzet (ami, jelzem, nem túl rózsás)
2. szülők, további rokonok hozzáállása. Ez egy érdekes téma, mert pl.: ha az elvetés mellett dönt, azt hiszem, anyám sosem bocsátotta volna meg neki, és ugyanez igaz az összes rokonra. Bár nálunk nem nagyon dívik a vallás, de gyereket megölni, bántani főbenjáró bűn. Anyám mindig azt mondja, ha a híradóban ilyet lát, hogy azonnal állítsák vissza a halálbüntetést.
3. Az én véleményemet is kikérte. A magam részéről annyival járultam hozzá a döntéséhez, hogy felhívtam a figyelmét, hogy ha az elvetést választja, akkor lehet, hogy soha többé nem lehet gyereke. Ha megtartja, tőlem minden (anyagi, erkölcsi, stb.) támogatást megkap, ami kell.

Aztán döntött. A lehető legjobb döntést hozta: megtartotta a gyereket. És nem bánta meg egy percig sem. Még úgy se, hogy az elején komoly anyagi problémák voltak emiatt, de azóta némileg rendeződött a kérdés; a gyerek egészséges, mint mindenki a családban, és gyönyörű (erre nem tudom azt mondani, hogy mint mindenki... :)).

Utólag visszanézve azt lehet mondani,: húgom a legjobb döntést hozta. Az új pasija imádja a gyereket (is), anyám is rengeteget segít azzal, hogy vigyáz rá, míg húgom dolgozik.

Kicsit elkalandoztam, de visszatérve a témára: ha mégis az abortusz mellett dönt, azt hiszem, már megbánta volna ezerszer. Mások évekig várnak arra, hogy örökbefogadhassanak egy gyereket, mert nekik nem lehet. Egy ilyen döntés előtt érdemes ezt is mérlegelni.

Az, hogy mi az élet: ha jól emlékszem, valamikor valahol hallottam egy olyat, hogy "reprodukcióra képes". Persze ez is csak egy elmélet.

Szólj hozzá

gyerek abortusz