2006. nov 13.

Microsoft Office 2007 Beta Testdrive

írta: Mark yhennon
Microsoft Office 2007 Beta Testdrive

Próbáljuk ki a Microsoft Office 2007 programcsomag minde tagját on-line és ingyen.

Indítsuk el a Test drive the 2007 Microsoft Office realase webhelyet. A megjelenő oldalon válasszuk ki a Test Drive Microsoft Office  gombot. Ekkor egy varázsló végigellenőrzi a rendszert. Először is megvizsgálja a böngészőt. Valószínűleg csak Internet Explorer alatt fut a program, mert egy speciális ActiveX vezérlő segítéségével lehet működésre bírni, amelyet a következő lépésben felajánl telepítésre. Telepítsük tehát a felajánlott Citrix plug-in-t. Az egész nem tart tovább egy percnél, érdemes rászánni az időt. IE6 vagy újabb esetén kövessük az utasításokat. A Network Check lépésben ellenőrzi a hálózati beállításokat. Nyomjuk meg a Register now gombot. Nem kell megijedni, be kell lépnünk a rendszerbe. Ehhez használjuk az MSN e-mail címünket és jelszavunkat. Előfordulhat, hogy első használatkor egy adatlap jelenik meg. Töltsük ki a kötelező mezőket, majd lépjünk tovább. Az oldal visszatér a Testdrive-hoz, nyomjuk meg a Launch Test Drive gombot.



Ekkor elkezdődik a kattogás és villogás. A webhely 2-3-szor ugrik. Ha mégsem, kövessük a képernyőn megjelenő utasításokat, és kattogtassunk. Ha minden jól ment, akkor meghallgathatjuk a The Microsoft Sound legújabb változatát.
 

(Ha valaki később off-line újra szeretné meghallgatni, akkor magyar nyelvű Windows XP esetén az "x:\windows\Media\Windows XP - indulás.wav", angol nyelvű esetén az "x:\windows\Media\The Microsoft Sound.wav", ahol "x" a rendszermeghajtó betűjele.) =)

Közben bejelentkezik egy virtuális "Asztal", Start menüvel és Tálcával, órával, stb. Az Asztalon megtalálhatjuk az Office 2007 programjainak indító parancsikonjait, de a programokat a Tálca Gyorsindítás eszköztáráról vagy a Start menüből is indíthatóak.

És elérkeztünk az egész hercehurca legizgalmasabb részéhez, ahhoz a részhez, amiért ezt az egész balhét végigcsináltuk. Válasszuk ki valamelyik alkalmazást. Első körben javasolt a három legismertebb és leggyakrabban használt közül valamelyiket: Word, Excel, PowerPoint. Innentől kezdve nincs más dolgunk, mint a funkciókat próbálgatni. Az egyes alkalmazások ablakában minden funkció működik, beleértve a jobb egérgomb használatát is. Ezt azért tartom fontosnak közölni, mert az Asztalon és a Tálcán nem működik a jobb egérgomb; És természetesen a billentyűparancsok is működnek.

A létrehozott fájlokat elmenthetjük a virtuális Asztalra. Sajnos a gépünkre nem, és a Copy/Paste funkció sem működik. Ez a kipróbálós honlap tényleg csak kipróbálásra van, de mindenesetre érdemes megismerkedni az Office új tulajdonságaival.

És ha már úgyis ott járunk, látogassuk meg a
Microsoft Office webhelyet is. Teljesen átalakították, nagyon szép és funkcionális lett.

Szólj hozzá

microsoft beta office 2007 testdrive