2007. jan 26.

Egy élet munkája...

írta: Mark yhennon
Egy élet munkája...

Miközben a tolvajok számolatlanul és elszámolási kötelezettség nélkül veszik fel a milliókat, a kormány újabb, mindenkire kötelező érvényű adó bevezetését tervezi: jön a ingatlanadó.



Mindezek mellett Kuncze nem érti, hogy miért lett a költségtérítés ekkora téma. Egész nap töri a fejét, de egyszerűen nem tudja megérteni, hogy miközben százezrek kerülnek megélhetési válságba, miért baj az, hogy egyesek ajándékba kapnak a nyomorgóktól milliókat.

"Az Inforádiónak nyilatkozó Vértes András szerint
Magyarországon az elmúlt években jelentős ingatlanvagyon halmozódott fel, amelynek csak egy része épült legális jövedelmekből, egy másik részüknek viszont nem adózott jövedelem a forrása." Nos, közölném, hogy a mi házunk nemcsak hogy legális jövedelemből épült, de nagyon súlyos adókat és kamatokat fizettünk érte. Mert ugye a tégla nem ingyen van, a melósok se ingyen jöttek dolgozni, amellett a Földhivatal is elkunyerálta a maga kis hasznát. Hová tették azt a pénzt? Eltapsolták. És most újra be akarják hajtani.

Gyurcsány arra a kérdésre, hogy húsz millió forint lenne-e az értékhatár, azt mondta: "
ki tudja, ezt meg kell vitatnunk".

Innen már csak egyetlen lépés a kilenced, a tized és a robot, illetve a röghözkötés bevezetése, és máris visszatértünk az ókorba.



Gyurcsány: "A Drágaszágom..."


Gyurcsány: "Hogy legyen mit eltapsolni."


Gyurcsány: "Mittudomén, mennyi lesz az ingatlanadó. Maguk csak fizessék, ne kérdezzenek már állandóan!"

Kuncze: "Hát én ezt nem értem..."

Szólj hozzá

politika gyurcsány kormány kuncze ingatlanadó