2007. feb 13.

A leggazdagabb oroszok

írta: Mark yhennon
A leggazdagabb oroszok

Csak pár napig hihették a magyarok, hogy a Chelsea fociklubot tulajdonló Román Abramovics személyében, a leggazdagabb orosz lett - cége révén - MALÉV új tulajdonosa. Ugyanis a Finans által készített összegzés szerint Csukotka kormányzója ma már csak a második leggazdagabb orosz a maga 21 milliárd $ (kb 4 200 milliárd Forint) vagyonával. Abramovicsot a leggazdagabbak versenyében megelőzte az egykori üzlettársa, a „Bazovij Element” nevű holding egyszemélyű tulajdonosa Oleg Deripaszka 21,2 milliárd $ vagyonával.

Finans összesen 500 leggazdagabb orosz üzletembert listázott. A listára azok kerülhetek fel, akinek a vagyona meghaladta a 2,4 milliárd rubelt (hozzávetőlegesen 20 milliárd Ft). A listán szereplők összes vagyona 425,1 milliárd $ (csak a játék kedvéért ez 49 020 milliárd Ft –kb.). A lap megjegyzi, hogy a leggazdagabb oroszok a múlt évhez képest másfélszer lettek gazdagabbak.

Dollárban milliárdosok száma a tavai évhez képest 50-ről 61-re nőtt. Ugyanakkor egy év alatt 3-ról 10 főre nőtt azoknak a száma, akik nulláról indulva léptek be a dollármilliárdosok klubjába.

A listán szereplők összes vagyonának a 80%-a száz leggazdagabb üzletember kezében van, ez 339,6 milliárd $.

Február 6-án az orosz elnök fogadta a vezető üzletembereket. A találkozón Putyin nyomatékosan arra kérte az orosz gazdaság vezetőit, hogy a külföldi piacokon magas technológiai színvonalat képviselő, feldolgozott termékekkel jelenjenek meg. „Első helyen vagyunk a világon a földgáz kitermelésében, és ebben az évben elképzelhető, hogy a kőolaj kitermelésében is vezető helyre kerülünk. Csak nem tudom, hogy szükségünk van-e erre” – mondta a találkozón Putyin

2. Роман Абрамович. Губернатор Чукотского автономного округа, владеющий футбольным клубом Chelsea - 21 млрд

Forrás.

Szólj hozzá

bulvár