2007. feb 27.

Móri vérengzés

írta: Mark yhennon
Móri vérengzés

Sántít ez az egész móri mészárlás ügy.



Először keresnek két balekot, akikre rá lehet fogni az egészet, bár a szemtanúk egybehangzóan állítják, hogy nem őket látták a bank előtt. Nem számít, a bíróság elítéli őket ebben az ügyben.

A helyszínelésnél jelen van két (vagy több), éppen Magyarországon tartózkodó FBI ügynök is, akik megdöbbenésüket fejezik ki, és ígéretet tesznek, hogy mindenben segítenek a rendőrségnek. Utána többé nem hallunk róluk. Hová tűntek hirtelen? Biztos megijedtek, és meg sem álltak a biztonságos Washington D.C.-ig.

A szemtanúk vallomását elfelejtik figyelembe venni a nyomozásnál, egy felületes meghallgatás után többé nem foglalkozik senki a lakosokkal.

Megállítják az elkövetőket is. Szinte elképzelem magam előtt a jelenetet:

"- Jó napot kívánok, jogosítványt, forgalmi engedélyt kérem ellenőrzésre felmutatni!
- Tessék.
- Tudja mennyivel ment?
- Talán kicst gyorsabban amegengedettnél (lányos zavarában elpirul).
- Ezért be kéne vonnom ajogosítványát.
- Nem lehetne ezt másként...?
- 20.000.
- Tessék.
- Nem is találkoztunk."

Ezután nagy erőkkel nem történik semmi, majd gőzerővel adja fel magát a két baleknak használt: Kaiser és Hajdú. Az üyészség nem sokat teketóriázik, hiába a sajtóvisszhang, őket nem érdeklik a bizonyítékok, leginkább azok hiánya nem, már indul is a vádemelési eljárás.

Azután megtalálják a veszprémi postásgyilkossággal gyanúsítható személyt, és kiderül, hogy talán mégsem Kaiser és Hajdú voltak az elkövetők.

Tádámm, most ugrik a majom a vízbe: a múlt héten kiderült, hogy a rendőrség nem mulasztott, az ügyészség csak a dolgát végezte, a bíróság pedig egyetlen hibát sem kövtett el az eljárás folyamán.

Na mindegy, egye fene, hát meg van az új gyanúsított, aki állítólag beismerte az egész balhét. Megnevezi az egyik társát. Letartóztatják. De hol a harmadik személy? Aki elhajtotta az embereket a banktól?

Summa-sumárum: ma Badarországon bárkit, bizonyítékok hiányában el lehet ítélni bármiért, és ha netán kiderül, hogy ártatlan, akkor senki nem hibázott, és mindenki köteles örömtáncot lejteni a dicsőséges káoszőrség és igazságtalanságszolgáltatás tiszteletére.

Szólj hozzá

vérengzés móri