2007. már 22.

Nacionalisták robbantottak Szentpétervárott

írta: Mark yhennon
Nacionalisták robbantottak Szentpétervárott

Korábbiakban hírt adtunk a Szentpéterváron elkövetett robbantásról, amelyet egy forgalmas helyen (Nevszkij Proszpekt és Rubinstein u, sarkán) lévő MacDonalds étteremben követtek el. A kb. 150 g trotilnak megfelelő házilag barkácsolt robbanó szerkezetbe anya-csavarokat helyeztek, hogy ezzel is növeljék a pusztító hatást. A robbanás következtében hat ember súlyos sérüléseket szenvedett, köztük egy német állampolgár.



Az orosz hatóságok márc. 15 és 20. között 6 helybéli fiatalt vettek őrizetbe, akiket a robbantással gyanúsítják. Ellenük az Orosz Föderáció Büntető Kódexének 205. bekezdése alapján (terrorizmus) emeltek vádat.

A fiatalok szélsőséges nacionalista szervezeteknek a tagjai. Házkutatás során a hatóságok szélsőséges nacionalista irodalmat és robbanószereket foglaltak le. Jelenleg a fiatalok kapcsolatrendszerének a feltárása zajlik. Az őrizetbe vettek tagadják, hogy közük lenne a robbantáshoz. A hatóságok ugyanakkor feltételezik, hogy ugyan ez a csoport követet el egy másik robbantást is, amely két héttel korábban történt egy gyorsétkezdénél, ahol egy virágárus nő szenvedett súlyos sérüléseket.

Forrás.

По делу о взрыве в петербургском McDonald`s задержаны 6 подозреваемыхВзрыв в ресторане сети McDonald`s, расположенном на углу улицы Рубинштейна и Невского проспекта, произошел вечером 18 февраля

 

В результате взрыва пострадали шесть человек, среди которых турист из Германии
Szólj hozzá

bűncselekmény