2007. jún 06.

A Karib-tenger kalózai 3.

írta: Mark yhennon
A Karib-tenger kalózai 3.

Pár napja volt alkalmam megnézni a filmet. Élmény (?) beszámoló.

A Karib-tenger kalózai 3. némileg eltér az első két résztől. Természetesen a szereplők ugyanazok (a színészek is), de a történet eléggé másodlagossá vált, inkább a látványra összpontosított a rendező. Ez nem is lenne akkora baj, de a filmet végig a kék, a fekete és a szürke színek uralják, ami azonban mégsem adja meg az alaphangulatot. Szerintem a színvilágot abszolút nem sikerült eltalálni.

A hatások, akciók sem túl látványosak, egyszerűen a szín, vagy inkább színtelenség agyonvágja az egészet, és néhol olyan vad snittelések vannak, hogy az embernek csak percek múlva esik le, hogy mi is történt, akkorra azonban már rég máshol játszódik a történet.



Johnny Depp is háttérbe szorul a történetben, olyan, mintha egy jól alakító mellékszereplő lenne. Az első két részben az ő alakítása volt az igazán emlékezetes, de a harmadik részben nem hozza a formáját. Viszont Orlando Bloomnak egész jó felvillanásai vannak; még az is előfordulhat, hogy színész lesz belőle. Keira Knightley egy kicsit félvállról vette ezt a részt, mintha rutinszerűen játszana.



A filmben Calypso nimfa szerepe eléggé semmilyen. Ő az embertestbe zárt istennő, aki a végén kiszabadul a test börtönéből, de eléggé elszokhatott már nimfa mivoltától, mert semmilyen látványos trükköt nem csinál, ha nem számítjuk azt a kis örvénylést. Egyébként Calypso-t istennőnek fordították, ami kicsit zavaró. A nimfa kifejezetten: a természet erőit megszemélyesítő, halandó, de hosszú életű, örökké fiatal istennő a görög-római mitológiában. Egyébként a szinkron kitűnő, mint mindig.



Összességében a film közepes, láttunk már jobbat is, mégis, aki látta az első két részt, az nézze meg, hogy ne maradjon le a történet végéről.

Előzetes:

Szólj hozzá

3 tenger kalózai karib