2007. jún 08.

Népszavazás - az én kérdéseim

írta: Mark yhennon
Népszavazás - az én kérdéseim

A most felterjesztett kérdések teljesen érdektelenek. Szerintem inkább az alábbiakról kellene szavazni.

 



Egyetért-e Ön azzal hogy az országgyűlési képviselők legfeljebb a mindenkori minimálbér kétszeresét kapják fizetésként, illetve részesüljenek a Munka Törvénykönyve által a közalkalmazottak részére előírt munkavállalói kedvezményekkel, de ezen túlmenően semmilyen más címen ne kapjanak pénzt az államtól?

Egyet ért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőket csak a lakhelyük szerint illetékes súlyponti kórházban lehessen ellátni?

Egyet ért-e Ön azzal, hogy az Országházat nyilvánítsák teljes egészében nemdohányzó intézménnyé, és az Országház épületében sehol ne lehessen dohányozni?

Egyet ért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselők ne kapjanak szolgálati gépjárművet?

Egyet ért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselők ne utazhassanak díjtalanul a tömegközlekedési járműveken?

Egyet ért-e Ön azzal, hogy a megválasztott képviselők visszahívhatók legyenek?

Egyet ért-e Ön azzal, hogy a visszahívott képviselőket nyolc évre tiltsák el a közügyek gyakorlásától?

Egyet ért-e Ön azzal, hogy a leköszönő vagy visszahívott vagy lemondott képviselők a Munka Törvénykönyve által a közalkalmazottak részére meghatározott módon kapjanak végkielégítést?

Egyet ért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés létszámát 150 főben maximálják?

Egyet ért-e Ön azzal, hogy az Országházban az írott és elektronikus sajtó és média képviselői kép- és hangriportokat készíthessenek az országgyűlési képviselőkről?

Egyet ért-e Ön azzal, hogy a meghozott törvényeket, rendeleteket, szabályokat a
www.magyarorszag.hu internetes oldalon bárki számára díjtalanul elérhetővé tegyék?

Egyet ért-e Ön azzal, hogy a Budapesti Közlekedési Zrt. és a Magyar Államvasutak Zrt. (együtt: Közlekedési vállalatok) szervezeti felépítését és működését egy független, erre a területre szakosodott tanácsadó cég felülvizsgálja, és az általuk adott javaslat alapján a Közlekedési vállalatok működését átszervezzék?

Egyet ért-e Ön azzal, hogy Magyarországon ne lehessen olyan élelmiszert forgalomba hozni, amelynek összetevői közt akár csak egy olyan is szerepel, amelyet az Európai Közösség bármely országában, bármely okból betiltottak?

Egyet ért-e Ön azzal, hogy a hulladékot eldobálókat minden esetben 2000 forinttól 5000 forintig terjedő pénzbüntetéssel sújtsák?

Egyet ért-e Ön azzal, hogy négy, vagy azt meghaladó számú büntetőpontra büntetendő cselekményt követ el, akkor újra KRESZ tanfolyamot kell végezni, és gépjárművet addig nem vezethet, míg az új KRESZ vizsgája nincs?

Egyet ért-e Ön azzal, hogy a megengedett sebességhatár legalább negyedével történő túllépése minősüljön közúti veszélyeztetésnek?

Egyet ért-e Ön azzal, hogy a kelet-nyugati metróvonalat és a Gödöllőre közlekedő HÉV vonalat kössék össze legkésőbb 2012. december 31-ig, és a vonalat adják át az utasforgalomnak legkésőbb 2013. január 1-jén?

Szólj hozzá

népszavazás