2007. jún 29.

Graffity

írta: Mark yhennon
Graffity

A graffity-ről...



Pár hete felkerült egy videó a Videobomb-ra. Graffity-sek firkálják a vonatot, és ez, a feltöltő szerint az "igényes rajzok" kategóriába sorolható. Nekem más a véleményem, és ezt szóvá is tettem ott kommentként. De itt is meg akarom írni, ha már ennyitdolgoztam vele.

Tehát, először a videó, aztán a véleményem. (Ha nem akarod megnézni, nem veszítesz semmit. Biztosíthatlak, hogy semmiféle igényesség nincs benne.)




Úgy elképzelem, ahogy Leonardo (aki nem egy sztárszínész, hanem festőművész, bár nem hasonlítható a XX. század szuperművészeihez) Rómába érkezvén, a városkapu melletti fogadó istállójában összeművészkedi X. Leó pápa hintóját, hogy megmutassa, milyen fasza gyerek.

Persze zsákot húz a fejére, hogy fel ne ismerjék a benne szunnyadó tehetséget, majd a kiérkező városőrök (ma kb. rendőrség, de nem a magyar) elől elmenekül, majd másnap a kocsmában körbeadja azt a képet, melyet bűntársa, Raffaello festett az akció közben (ez kb. megfelel a mai fényképezőgépnek, csak kicsit lassabb.).

Végül, mikor a városőrök szétrúgják a seggét, akkor sírva szalad haza a nótárius (ma kb.: jegyző) apukájához, meg a parasztasszony anyukájához, hogy ővele milyen csúnyán bántak. Az apukája ekkor hatalmával visszaélve kirúgatja a római városőröket, hogy ici-pici fia tovább garázdálkodhasson.

Ez a ti művészetetek.
Szólj hozzá

graffity