2007. dec 14.

Megoldás a BKV veszteségére

írta: Mark yhennon
Megoldás a BKV veszteségére

Azt hiszem rájöttem, hogyan lehet a BKV veszteségét megszüntetni egycsapásra, anélkül, hogy megemelnék a jegyek árát.

Piacgazdaság ide vagy oda, egyértelműen az állam (ti.: a magyar állam) az oka annak, hogy a BKV csak veszteséget tud termelni.

Pedig a megoldás egyszerű.

Szemrevételeztétek már a BKV jegyet/bérletet? Rá vagyon írva: az ár X % ÁFÁ-t tartalmaz. (Azért X, mert minden évben változik, hogy ne lehessen követni.)

Vagyis az állam mindenképpen nyer a BKV ténykedésén, még akkor is, ha az veszteséges, hiszen az eladott jegyek/bérletek után bevasalja a harácsot.

Node, ha utána úgyis az államnak kell kifizetni, egyösszegben a BKV adósságát, hacsak nem akarjuk végleg bezárni az egészet, akkor nem lenne egyszerűbb azt mondani, hogy "egye penész, tartsd meg a ÁFA összegét, de csak a fenntartásodra költheted! Senki nem kaphat belőle jutalmat, meg egyéb nyalánkságokat!"?

Persze akkor a honférgek, pardon: honatyák és honanyák miből duhajkodnának? Szerintem a fejőstehén (gyk.: MOL) elég hasznot hoz ahhoz, hogy ez a kis tétel meg se kottyanjon.

Szerintem népszavazzunk arról is, hogy az állam ne tartson igényt a BKV ÁFÁ-jára, így a jegy/bérlet árát sem kell emelni talán.

Szólj hozzá