2008. jan 13.

Blogter újítások

írta: Mark yhennon
Blogter újítások

A kommentek menedzselésére fölösleges két felület, lehetne egyszerűsíteni egyetlen oldalon, az alábbi ábra szerint. Ezen kívül elég nagy hiányossága, hogy ne lehet szűrni. Legalább időrendi és post szerinti rendezés lenne célszerű.



A mai technológiákkal már az sem nagy szám, hogy ha a "Komment szerkesztése" gombra kattintok, akkor az rögtön szerkeszthetővé válik, és átírható lenne. Magyarul: nem kéne még egy oldalt betölteni ennek érdekében.




Az alternatív Címlap elég fájó pontja az egész Blogternek, de ha mindenáron ezt akarjátok megtartani, akkor az alábbiak szerint lehetne célszerűsíteni.

A post alatt és a komment mező fölött helyezkedne el az AC gomb, amelynek a láthatósága a
sablon beállításainál lehetne állítható. Ha még  nincs szavazat, akkor azt rögtön a tett helyszínén, a megjelenő mezőkben lehetne ajánlani. Ha már van ajánlás, akkor egyetlen gombnyomással kiajánlódna a post.

Mindemellett a biztonság kép használata is indokolt lenne, bár a jelenlegi spamszűrő elég jól működik.



Mindezek mellett nagyon hasznos és célszerű "újítás" lenne, ha a már megvalósult fejlesztések alapvetően benne lennének a sablonokban (persze ha a kifejlesztőknek nincs ellene kifogása). Gondolok itt az igen által közzétett címke-összezáróra, vagy a Maszatosban található FEL/LE gombokra, illetve az "Erre válaszolok..." gombra, hogy mást ne említsek. Ezeket akár a sablon szerkesztése során lehetne állítani.

Emellett a Blogter nagy erőssége volt a Blogkatalógus és a Szerzőkatalógus. Ezeknek a Címlapon jobbra fent lenne a helye a keresőmező mellett, mert nem kevésbé fontosak!

A Címlapon sokat agyalok, de azt alapvetően kellene megváltoztatni, és eddig hangzottak már el nagyon jó ötletek ezzel kapcsolatban. Bár azt nem tartom helyesnek, hogy egy post kommentjei csak azért ne jelenjen meg ott, mert túl sok.

Kicsit visszatérve az ajánlásokhoz: tényleg nem lenne rossz, ha valaki foglalkozna ezzel, mint az felmerült
Ynah postjában. Ezúton is köszönöm Összetettnek, hogy rám gondolt. Részemről semmi akadálya nincs.

Ha van sablon-ötleted,
írd ide.
Szólj hozzá

blogter új