Új EU rendelet
Most pedig tegye fel a kezét az, aki tudja, hogy mennyi 1 gramm illetve 0,3 gramm só! És ki tudja, hogy mi az a mennyiség, amit még meg lehet enni? Ráadásul az ember azért eszik ezeken kívül gulyáslevest, zöldborsófőzeléket fasírttal, és túrós palacsintát is, amelyek szintén tartalmaznak sót.
Korszakalkotó javaslatom van ezért a sótartalom jelölésére. Ne metrikus rendszerben legyen feltüntetve a sótartalom, hanem úgy, hogy az átlagember is értse, miről van szó. Íme a kidolgozott "Sóssági skála":
- sótlan
- hangyafasznyi sót tartalmaz
- csak az íze kedvéért van sózva
- jellegéből adódóan becsülettel megsóztuk
- rendesen fogy utána a sör
- közelít a veszélyeztetés kategóriához
- só (NaCl).
Így az ember mindjárt látná, hogy mit eszik meg.