2008. már 09.

A népszavazás következménye

írta: Mark yhennon
A népszavazás következménye

Vége a kampánycsendnek, elmonodom, mit várok a népszavazás eredményétől.


 


Holnap reggel nyitáskor a Világbank leértékeli a forintot az euróhoz képest (szerintem legalább 3 forinttal). Ha ez bekövetkezik, akkor a dollárhoz képest is gyengül a forint, ez pedig szerda reggel a benzin 3-5 forintos emelkedését fogja maga után vonzani. Természetesen ennek a befektetők sem fognak örülni, és a tőzsdeindex elég sok pontot fog esni.

Ami az átlagembert érinti:

A forint leértékelésével megnő a havi törlesztőrészlet. Ebbe beletartozik a lakáshiteltől a plazmatévéig minden! Persze, amikor felvettétek a CHF vagy EUR alapú hitelt, senki nem gondolta, hogy ez lesz, és ezt valahogy a jóságos ellenzék is elfelejtette mondani, de éppen ezért meg is érdemlitek, hogy nyögjétek a következményeket.

Azon se fogok meglepődni, ha a jegybank módosítja az irányadó kamatot emiatt. Természetesen nem lefelé! Ha ez bekövetkezik, akkor a sima, HUF alapú hitelek törlesztőrészlete is komolyan meg fog emelkedni.

Az, hogy nem kell tandíjat fizetni, továbbra is lehetővé teszi, hogy akinek büdös a munka, az éveket lébecoljon el az állam pénzén, a mi pénzünkön a felsőoktatásban, anélkül, hogy bármit is teljesítenie kéne. Az ilyeneknek köszönhető többek között az, hogy Budapest látképe olyan, amilyen, hogy a közlekedés egy kalap szar, és még jópár dolog, ahol aközlekedés csak a jéghegy csúcsa, de ide értendő a szabályozások mindegyike is.


Tisztelt Hhölgyeim és Uraim! Hadd gratuláljak a fantasztikus teljesítményetekhez! A következményeket pedig megérdemlitek.
Szólj hozzá

népszavazás vizitdíj