2008. már 18.

Kinek az anyját lehet szidni?

írta: Mark yhennon
Kinek az anyját lehet szidni?

Ma vettem egy BKV jegyet. Egy agyrém volt.


Mert, ugye, az ember nyargal a HÉV-hez, hogy még a sípszó megszólalása után azért felcsusszanjon az épp záródó ajtók között. Ám, ha nincs bérlet vagy jegy, akkor az ellenőrök nem engedik be a peronra.

No, üres a pénztár előtti terület, néhány, thomson-gazellákat megszégyenítő ugrással már ott is termek, hadarom, amit akarok, néni sebtiben tépi a jegyek...

... de nem adja! Pedig kiszámolva, forintra odaborítom a pénzt, hogy azzal se teljen az idő, de valamit még szöszmötöl. Mit tesz Isten, nyugtát ír. NYUGTÁT ÍR!!!!! Mikor indul a HÉV-em, és már mennék, és különben is, kell a francnak még egy huszonharmadik tetves papír, csak adja már ide a jegyet, és megyek.

Mondom neki, rámnéz, és szomorkásan mondja: muszáj.

Erre mit mondjak? Becsületére váljon, pillanatok alatt megírja a nyugtát, csak úgy füstöl az irón, már tolja is kifelé a jegyet, én meg iszkolok a vonathoz.

Ezúton szeretném feltenni a húszdolláros kérdést: ki volt az az ingyendiplomázott, agyonképzett, lófeejű, seggarcú vadbarom, amelyik ezt a faszságot kitalálta? És a BKV elnöke, (feltéve, hogy nem ő volt a merénylő) miért nem rúgta azon nyomban seggbe?

És még egy szerény kérdés: mikor vonják vissza ezt a semmire nem való rendeletet? A blokkot az emberek 99%-a ott helyben eldobja, mert kukára nem fussa, de nyugtatömbre igen, meg a nagy rohanásban ki nem szarja le, hogy van e nyugta vagy nincs, csak jegy legyen, és menjünk.
Szólj hozzá