2008. nov 21.

Munkaügyi ellenőrzés

írta: Mark yhennon
Munkaügyi ellenőrzés

Ma eldobtam az agyam, akárcsak a szakácsnő.

Munkaügyi ellenőrök jöttek. Többnyire mindent rendben találtak, csak egy (de visszatérő) problémájuk akadt.

Előre szólok, hogy csak erős idegzetűeknek ajánlott tovább olvasni. A szakácsnő és én is tátott szájjal hallgattunk, és nem tudtunk egy hangot kinyögni, mikor közölték a problémát:

A gáztűzhely oldalán nincs feltüntetve, hogy "Vigyázat, forró!" (Ugyanezt megjegyezték a melegen tartó pultok esetében is.)

Csak mellékesen említeném itt meg az anyját annak, aki ezt kitalálta, ne is vesztegessünk rá több szót. De ami pikáns ebben a dologban az az, hogy a konyha, mint olyan, "veszélyes üzem"-nek minősül, vagyis nem látogathatja akárki! Nem tartózkodhatnak benne civilek, gyerekek és egyéb állatfajták (ez a törvény!). Nadeakkorkérdemén: ha csak az ott tartózkodásra jogosultak (ti.: szakemberek - szakácsok, felszolgálók, pultosok, kézilányok, stb.) vannak jelen a konyhaüzemben, akik kaptak kiképzést munkavédelemből (egyebek mellett), akkor mégis kinek szól a gáztűzhelyre kiírt "Vigyázat, forró!" felirat?

Vagy tényleg ennyire hülyének néznek minket? A magam részéről ez utóbbit tartom valószínűnek. Illetve azt még, hogy ha nincs miért bírságolni, akkor gyorsan előkapják ezt, ütőkártyaként.

Azért kurva jó, hogy már minden szarsággal kell foglalkozni, csa arra nem tudunk koncentrálni, ajmi a munkánk, a szakmánk lenne: a főzéssel.

Szólj hozzá

ellenőrzés munkaügyi