2009. már 22.

Áll egy ifjú nyírfa a réten

írta: Mark yhennon
Áll egy ifjú nyírfa a réten

Egy megtörtént eseményt fogunk megvizsgálni a résztvevők szempontjából. Ez itt a nézőpont kérdése rovat.


Előzmények: egy lány megkérte a barátját, hogy hadd próbálja ki a vezetést. A fiú belement a dologba, kimentek egy füves, sima területre, ahol a lány kezébe vehette az autót. A környéken a mindenféle gizgazon kívül csak egyetlen fa állt a mező közepén.



Elsőként nézzük a lány szemszögéből.

- Huh, vezetek... De izgi... Mi az a kettes?... Így jó?... Oké, két kézzel fogom... Ááááá... Rendben, finoman nyomom.... Leveszem a lábam, de így is gurul....  Próbálok fékezni, de melyik a fék? Úristen mit nyomjak? Annyi pedál van itt! Áááááá. (Kocc)

Nos, ha nem lenne egyértelmű, az autó lassan döcögött a réten, és nekikoccant az egyetlen fának, amely 500 méteres körzetben fellelhető volt. A motor természetesen lefulladt, az autóban nem esett kár, csak az orrán lett néhány karcolás. Most nézzük meg a fiú szemszögéből az esetet:

- Na, nyomd be a kuplungot, tedd szépen egyesbe... balra és előre. Nagyon lassan vedd le a lábad a bal oldali pedálról. Látod? Elindult az autó. Ez az alapjárat. Most nyomd be a kuplungot... bal oldali pedál, és a váltot tedd kettesbe... balra le. Kicsit nyomd a jobb oldali pedált... NE annyira! Így, és most lassan vedd le a lábad a bal oldali pedálról. Most kettesben megyünk. Kormányozz.... ... Kormányozz!!! KORMÁNYOZZ!!! FÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉK! (Kocc)

Van ám még egy szereplője az esetnek, nézzük, ő hogyan élte át ezt az eseményt. Íme a fa verziója:

- Ah, micsoda öröm (ez szarkazmus volt részéről), megint egy majomember a pöfékelő dobozával.  Na, tessék, ketten vannak. Biztos szaporodni készülnek... Á, nem, a hím majomszabású átadja a doboz irányítását a nősténynek... Lehet, hogy előjáték gyanánt.... Hm... különös, épp felém tart. Nem trúl gyorsan, de azért HATÁROZOTTAN felém tart. Ez azt hiszi, hogyí félre fogok ugrani?! Hah! Na, menj másfelé, én itt állok.... Hát ez nem megy másfelé.... (kocc) És még ez nevezi magát uralkodó fajnak...

Szólj hozzá

esemény variációk tanuló vezető