2009. okt 02.

Az Erzsébet híd díszkivilágítása

írta: Mark yhennon
Az Erzsébet híd díszkivilágítása

 Az Erzsébet híd díszkivilágítása



Jelenleg folyamatosan haladnak előre a Dunát átívelő Erzsébet híd díszkivilágításának tervével, ami a 2009-es projektek közül mind a japán, mind a magyar részről a legnagyobb szabású lesz. Az Erzsébet híd a magyarok által legjobban kedvelt királyné nevét viseli; egy gyönyörű híd, amely egyik fénypontja a világörökségként nyilvántartott Budai Várnegyednek. A tervek szerint 2009 őszén mindkét ország résztvevőivel nagy avató ünnepségre kerül sor.


Ishii Motoko Tervezői Iroda Kft. látványterve


E-mailben megkerestük a Japán Nagykövetséget, ahonnan az alábbi tájékoztatást kaptuk:

"A díszkivilágítás ünnepélyes átadó ünnepségre - amikor először lesz látható a nagyközönség számára - 2009. november 17-én, az esti órákban fog sor kerülni. Ettől az időponttól kezdve a díszkivilágítás állandó jelleggel lesz látható, tehát nem csak időszakos jelleggel. A díszkivilágítás tervezője az a ISHII Motoko asszony, aki a világ több nagyvárosának készített már fénytervezési munkákat. Ez a projekt is része a Magyar-Japán Jubileumi évnek, annak egyfajta megkoronázása, hiszen költségét és jelentőségét tekintve az egyik legfontosabb. A kivitelezést a Fővárosi Önkormányzat, mint a híd tulajdonosa bonyolítja és felügyeli. A díszkivilágítást egyrészről a Fővárosi Önkormányzat költségvetéséből, illetve 42 japán magánvállalat által gyűjtött tőkéből finanszírozzák."


Itó Tecuo nagykövet úr köszöntője itt olvasható el.

 



Kapcsolódó események: Japán-Danubius Barátság Év 2009



A logóról:
"Japán-Danubius Barátság Év 2009" logója Japánnal együtt évfordulóját ünneplő négy országon keresztülfolyó Dunából, és ezeknél az országokban Japán szimbólumaként ismert cseresznyevirágból áll, ezek egy egységet képeznek gyönyörű harmóniát alkotva.

Szólj hozzá

esemény magyar ünnep japán díszkivilágítás erzsébet híd