2009. okt 31.

Egy napom

írta: Mark yhennon
Egy napom

Szeretném most elmesélni egy átlagos napomat étkezési szempontból.

 

Kb. 7 körül ébredek. Első körben fogat mosok, kibontok egy csomag drága, ám kicsi kekszet, és megmártogatom a szomszéd kávéjában. Utána bekapok egy multivitamin-tablettát, amelyben összesen kb. 2-300 milligramm a vitamin és ásványi anyag mennyiség, a kapszula mégis akkora, hogy egy jól termett musztáng is fuldokolni kezdene tőle. Leöblítem egy kis Béres-cseppel.

 Aztán felöltözöm, és elindulok munkába. azért, hogy nehogy a kinti por vagy Cirmi allergiás reakciót váltson ki, már útközben bekapok egy allergia elleni bogyót. A buszmegállóban megkínálom a szomszéd nénit egy jóízű forró gyógyitallal, és magam is elfogyasztok egy kicsit. Mindig hordok magammal termoszban. Tea helyett. És ezzel lehet kínálgatni a szomszédokat.

A délelőtt folyamán még beveszek egy prosztatavédő kapszulát, egy végtagmelegítő táplálék kiegészítőt, egy C-vitamint és egy puffadás gátlót, egy székrekedésre és egy gyomorsavra való szert. Aztán hagyom, hogy egymás közt lerendezzék a témát. Ha kicsit megemelkedik a vérnyomásom, akkor fokhagyma-kapszulát veszek be, kimerültség ellen pedig magnéziumot B6 vitaminnal. Így elég jól bírom ebédig.

Enni se időm nincs, se kedvem, küzdenek a bogyók, ezért inkább egy kis aszpirint veszek be. Azért, hogy a szellemi frissességem megmaradjon estig, ginzenges ginkó kapszulát tolok be, egy kis Pycnogenol-Alfa-Liponsav kapszulával karöltve. Így nem csak hogy nem fárad az agyam, de az öregedése is lelassul. Néha arra gondolok, hogy ha egy marékkal vennék be egyszerre, akkor le is állna az öregedés? Lehet, hogy az idő is megállna. Egyszer ki kellene próbálnom.

Persze figyelni kell arra is, hogy a zsírsavjaim rendben legyenek, úgyhogy kerülöm a koleszterint, helyette egy kis Omega-3 kapszulát veszek be, kísérőnek pedig legurítok egy keveset a Q10-es cuccból. Köretnek pedig búzacsíra és algakivonatot tartalmazó tablettát eszem hozzá. Mindezekkel már kibírom a munkaidő végéig. Esetleg benyomok egy joghurtot, higy a védekezőképességem 70%-ának legalább egy kis hányada ne dögöljön éhen.

Hazafelé már csak egy kis probiotikumért ugrok be a patikába. Ott helyben el is fogyasztom, így megspórolom a dobozdíjat. Elvégre az újságot is kidobom, miután elolvastam. Milyen újdonságokkal tudna szolgálni egy gyógyszeres doboz? Ha megkívánok egy kis salátát, akkor zöldárpa, búzacsíra, alga, olajbogyókivonat, tökmagkivonat, napraforgókivonat és selyemproteinkivonat tartalmú cuccokat összerázok a markomban, és gyorsan bekapkodom. Most hallottam, hogy hamarosan paprikáscsirke kivonatot tartalmazó kapszula is forgalomba kerül majd. Alig várom, mert akkor már az ebéddel abszolút ne kell foglalkoznom. Örülnék, ha lenne lencseleves kivonatú és tiramisu kivonatú ebből a fajtából. Azokat is szeretem. De végszükség esetén a diós palacsinta kivonattal is megelégednék.

Este még beveszek egy altatót, elszámolok háromig, és már alszom is. De van úgy, hogy fél négyig is. Azzal a boldog tudattal hajtom álomra a fejem, hogy mindent megtettem az egészségemért.

Szólj hozzá

gyógyszer poén vitamin kapszula anyag bogyó ásványi