2009. dec 13.

Új MSN vírus

írta: Mark yhennon
Új MSN vírus

Eddig azt szoktuk meg, hogy a vírusok, férgek és egyéb kártevők angol nyelven vagy hihetetlenül rossz magyarosítással jöttek, így egy magyar anyanyelvű ember elég könnyen észrevette, hogy valami nem stimmel.

 

(Ettől függetlenül elég komoly pénzeket sikerült lenyúlni a pánostobán viselkedő, banki ál-értesítőben lévő linkre kattintó személyektől, de ez most mindegy.)

Új kártevő terjed a neten, konkrétan a Windows Live (MSN) rendszert felhasználva. A vírus immár teljesen magyar nyelvű, felirata szerint "nézd meg a képet :D" és egy link van mellékelve, ami többnyire FACEBOOKBBK (figyelem! a végén BBK van!) oldalra mutat.

Hülyeség ellen nincs orvosság, gyakorlatilag az MSN ismerőseim 90%-a rákattintott a linkre, és azzal a lendülettel meg is betegítette a gépét. Megoldási lehetőség: egy megbízható víruskereső (pl.: Avast! www.avast.com) beszerzése és üzemeltetése. De a legjobb, ha ELŐBB megkérdezzük partnerünket, hogy mit küldött, és csak aztán kattintunk rá. Egyelőre nem találtam erről a vírusról semmi konkrétat, annyit tudok róla, hogy a McAffee és a NOD32 nem veszi észre. Úgyhogy a leghatásosabb védekezés a megelőzés.

Szólj hozzá

windows msn live kép vírus trójai rootkit kártevő facebookk férag