2010. júl 07.

Nyílt levél

írta: Mark yhennon
Nyílt levél

Az egyszerűség kedvéért két nyílt levelet egy postba rakok ki. Az egyiket a Vállald Magad Egyesület Szabad Emberek Magyarországért írta a belügyminiszternek, a másikat saját kezűleg dobtam össze, mert aggályosnak tartom a kormányzat eddigi tevékenységét, és szeretném tudni, hogy mire számítsunk az elkövetkező négy év során.

 

Kedves Csoporttagok!

A 15. LMBT Fesztivál nyitóünnepségén történt szélsőjobboldali atrocitás miatt a Vállald Magad Egyesület és Szabad Emberek Magyarországért arra kéri Pintér Sándor belügyminisztert, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy egy olyan Magyarországon élhessünk, ahol mindenki biztonságban gyakorolhatja jogait, emelt fővel, félelem nélkül járhat az utcán, ahol nem alkalmazhat senki sem erőszakot mások ellen.


Tisztelt Pintér Sándor úr!

2010. július 4-én szélsőségesek egy csoportja zavarta meg a 15. LMBT Fesztivál nyitóünnepségét a budapesti Művész mozi előtt. Egy távozó fiatalembert meg is ütöttek. A helyszínre érkező rendőrök helyreállították a rendet, szakszerűen jártak el. Azt tanácsolták azonban, hogy távolítsák el a homoszexuálisok egyenjogúsági törekvéseinek szimbólumát, a szivárvány színű zászlót, mert az „provokálja“ a szélsőségeseket. A mozi tulajdonosai sajnos eleget tettek ennek.

Belügyminiszter úr!

A zászló eltávolítása, mint a problémát megoldani szándékozó rendőrségi, azaz hivatalos javaslat, tarthatatlan a polgárok biztonságát, életét, jogaik gyakorlásának szabadságát védelmező és biztosító állami testülettől. Sajnos nem először fordul elő, hogy amikor szélsőségesek alapvető jogaik gyakorlásában akadályoznak állampolgárokat, akkor a rendőrség azt tanácsolja, függesszék fel jogaik gyakorlását, hogy ne provokálják a szélsőségeseket. Ugyanez történt áprilisban, amikor kövekkel betörték egy lakás ablakát, ahol zsidók éppen egy vallási ünnepet ültek, és a kényszerűen távozó vendégeknek azt javasolták, hogy a férfiak vegyék le a kipát a fejükről, mert abban, úgymond, veszélyes mutatkozni az utcán.

Az áprilisi eset kapcsán csupán garázdaság miatt indult eljárás. Jogvédők akkor azt követelték, hogy gyűlöletbűntett miatt kell eljárást indítani. Reméljük, hogy most nem lesz kérdés, hogy ami a Művész mozi előtt történt, nem egyszerű garázdaság, hanem gyűlöletből, egy kisebbség ellen irányuló bűncselekmény, és mint ilyen, nem véletlenül jár szigorúbb büntetéssel. Alapvetően veszélyezteti ugyanis az emberek biztonságérzetét, a jogállamiságba, demokráciába, egyenlőségbe vetett hitét, így a társadalmi békét és rendet.

Amikor rendőrök azt javasolják, hogy állampolgári jogaik gyakorlásában erőszakkal akadályozott emberek vigyázzanak arra, hogy „ne provokálják“ az őket gyűlölő szélsőségeseket, azt üzenik: nem tudjuk biztosítani, hogy egyenlő polgárként élhess a hazádban. Amikor kisebbségi csoportok tagjai ellen egyértelműen rasszizmusból, gyűlöletből elkövetett bűncselekmények esetében csupán garázdaság miatt indul eljárás, a magyar állam azt üzeni azoknak, akiket fenyegetnek: a te életed, jogaid, nyugalmad, nem olyan fontos, mint másoké. A szélsőségesek éppen azt akarják elérni, hogy senki se merjen kipában járni az utcán, ne merje kitűzni a szivárvány színű zászlót, hogy mindenki rettegjen, aki másként él, gondolkodik, mint ők, aki másnak született, mint amit ők „elég magyarnak“, elég „magas rendűnek“ tartanak.

Arra kérjük belügyminiszter urat, hogy végre változtasson ezen a gyakorlaton. Tegyen meg mindent, hogy egy olyan Magyarországon élhessünk, ahol mindenki biztonságban gyakorolhatja jogait, emelt fővel, félelem nélkül járhat az utcán, ahol nem alkalmazhat senki sem erőszakot mások ellen.

Kovács Tímea Ungár Klára
elnök elnök
Vállald Magad Egyesület Szabad Emberek Magyarországért


Nyílt levél Orbán Viktor miniszterelnök úr részére.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Ön ellenzéki képviselőként (ti. 2002-2010) többször kizsarolta az aktuális miniszterelnököktől (főleg Medgyessy Pétertől), hogy nyilatkozzék arról, hány magyar embernek kíván a miniszterelnöke lenni. Akkor Medgyessy azt hangoztatta, hogy tízmillió magyar miniszterelnökének tartja majd magát, aki felelősséget érez tizenötmillió honfitársának sorsáért.

Az elmúlt egy hónap kormányzati "sajátosságai", és a rendőrség pancsersége kapcsán úgy vélem, itt az ideje, hogy Ön is kinyilvánítsa a szándékait. Miniszterelnök Úr! Ön hány embernek kíván a miniszterelnöke lenni? És kik azok az emberek, akikért Ön felelősséget érez, ha egyáltalán érez bármilyen felelősséget az országban élőkért, és a határon túli magyarokért? Ugyanis az elmúlt időszak kormányzati kommunikációja alapján úgy tűnik, hogy Ön nem tekinti egyenrangú állampolgároknak a bloggereket, a melegeket, az újságírókat, az Ön által off-shore lovagoknak és oligarcháknak tekintett nagyvállalkozókat és befektetőket, a bankokat, stb., vagyis óvatos becslésem szerint a határon belül élő személyek mintegy 30-40%-át.

Válaszát a shepardy@windowslive.com címre, vagy ide, kommentként várjuk.

Üdvözlettel: Mark'yhennon, 2010. július 7.

Kapja: http://markyhennon.blog.hu/media/image/201007/07, Orbán Viktor, Miniszterelnöki Hivatal.

Szólj hozzá

orbán meleg sándor viktor miniszterelnök levél nyílt pintér lmbt belügyminiszter