2011. jan 24.

Bojkottáld a Sonyt

írta: Mark yhennon
Bojkottáld a Sonyt

Lassan tényleg eldobom az agyam a Sonytól.

 

Történt pedig, hogy egy Presser Gábor számot kerestem, gondolván, hogy a YouTube-n megnézem a videójával együtt. A keresési listában már meg sem jelenik (! próbáld ki), más oldalon beágyazott videóknál pedig ezt írja ki: "A videó Sony Music Entertainment tulajdonában álló anyagot tartalmaz, aki letiltotta azt az országodban szerzői jogi okok miatt. Sajnáljuk."

Bojkott Sony

Azért érdekelne pár dolog. Először is: mi az, hogy "az országodban" letiltotta? Mégis, ki a f@szom fog pl. a Fidzsi-szigetekről, Irakból vagy Új-Delhiből Pressert hallgatni? Rajtunk kívül más úgysem érti, miről szól egy magyar dal, de ha nem nekünk készülnek a zenék, akkor mégis kinek? Ha mi nem nézhetjük/hallgathatjuk, akkor mégis ki fogja?

Másrészt nem világos, hogy mi a célja ennek a hülyeségnek? Ha a Sony Music azt hiszi, hogy nem töltöm le fél perc alatt valahonnan ezt (vagy bármely) számot, akkor nagyon téved. Eredetileg nem volt szándékomban, de ha neten hallgatni nem engedik, akkor valahogy mégis csak hozzá kell jutnom. És itt megjegyezném, hogy (hacsak nem változott azóta a törvény) ehhez jogom van, ha 24 óránál tovább nem tartom meg. Nem fogom. Nem kell, csak meg akartam hallgatni.

Egyúttal üzenném a Sony Music Entertainment-nek, hogy kapja be. Te pedig ne vegyél Sony terméket. Szinte rettegve várom, hogy mi lesz a következő, amit "az én országomban" letiltanak. Például lehetne Ady összes műve, vagy akár a Magyar népmesék sorozat, esetleg a Röpülj, pulyka kör. Már az sem fog meglepni, ha Kodály összes gyűjtését letiltják. Mert ez már csak így megy. De csak az én országomban, hiszen Londonban igen nagy szükség van ezekre, így ott bárki megnézheti.

 

 

Sony bojkott

Szólj hozzá

sony bojkott music entertainment