2011. feb 20.

Faló Világ

írta: Mark yhennon
Faló Világ

A műsor jellege: falóságshow.

 



Szereplők:
Odüsszeusz, foglalkozását tekintve Ithaka királya
Szinón, görög katona
Priamosz, Trója királya
Laokoón, Apollón papja
Agamemnón, Mükéné királya
Párisz, trójai herceg
Heléné, Melenaosz felesége
Melenaosz, Spárta királya
Hektór, trójai herceg
Akhilleusz, sebezhetetlen harcos
Kasszandra, Priamosz lánya.



A műsor ismertetése
A Trójai vár előtti pampán felállított falóba beköltöznek a játékosok. A faló minden egyes milliméterét kamerákkal figyelik, és azt valós időben az interneten közvetítik. A játékosok két csapatot alkotnak. A görög játékosoknak együtt kell működniük annak érdekében, hogy bejussanak a trójai várba, míg a trójaiaknak saját kulcsuk van a várkapuhoz, amit gondosan meg kell őrizniük a játék végéig. Ha a görögöknek sikerül bejutniuk, akkor a trójaiak Apollón segítségét kérhetik.

Közben a nézők SMS-ben szavazhatnak arról, hogy ki kerüljön ki a falóból. Akire a legtöbb szavazat érkezik, az párbajozik azzal, akit a többi játékos kiszavaz. A párbajra a vár előtti réten kerül sor, ahol a versenyzők a két műsorvezető által szabott feladatokat kell, hogy megoldja. Aki a leggyorsabban teljesíti a feladatokat, visszakerülhet egy újabb hétre a falóba.

A kiesett játékost a trójai vár tömlöcébe vetik egy sötétzárkába, és többet nem hallunk róla, kivéve, ha a görög seregek ki nem szabadítják a játék végéig. A görög seregek dönthetnek úgy is, hogy utálják az illetőt, ezért inkább mégsem szabadítják ki, de ezt előbb meg kell beszélniük a védőszentjeikkel.

Szerelmi szálak is szövődnek a falóban, és ebből sok bonyodalom adódik. Tulajdonképpen mindenki mindenkivel mindent csinál, tehát érdemes nézni a műsort.

Nyeremények
A játék fődíja egy darab luxusnyaralás a trójai várban tetszőleges ideig, a Pallasz Athéné Travel jóvoltából. A győztesnek nem kell többé gyalog járnia még a slozira sem, mert nyereményei közt megtalálható egy Héraklész típusú harci szekér, két csatamén által vontatva, Ptah, az istenek kovácsának műhelyéből. Az üzemeltetéshez szükséges zabot a Tacskó áruház biztosítja a paripák garanciaidejének lejártáig. A győztes ezen kívül saját nagylemezt adhat ki, amelynek elkészítését Tinódi Lantos Sebestyén menedzseli majd.

Az SMS-ezők között hetente kisorsolunk egy darab páros belépőjegyet Thermopülába, ahol megtekintheti a csatát, és akár részt is vehetnek benne, vagy akár menekülőre is foghatják a dolgot, ha nincs elég vér a pucájukban. A játék végén a legtöbb SMS-t küldő személy felmászhat Xerxész trónjára, ahol megküzdhet vele.

 

Már most lehet jelentkezni legújabb műsorunkba szereplőnek vagy statisztának. Új produklciónk címe: Világfaló, amely mellett eltörpül egy faló.

Szólj hozzá

tv játék rtl világ való valóságshow faló trévé nyaló nyalóságsó