2011. aug 21.

Érezd magad otthon - Svédországban

írta: Mark yhennon
Érezd magad otthon - Svédországban

Láttátok már azt az óriásplakátot, amin a következő felirat áll: "Idén nyáron utazz Svédországba! Közelebb van és olcsóbb, mint gondolnád." ?

 

Egyszer csak felbukkant ez a hirdetés, és miután a metró mozgólépcsőjén már ezerszer láttam, gondoltam: "isten neki, lássuk hát". Az kevéssé lepett meg, hogy az IKEA oldalára irányított a link, a következő néhány mondat kicsit jobban meghökkentett:
 




ikea_sw

Az IKEA megnyitotta utazási irodáját
Idén nyáron utazz Svédországba! Közelebb van és olcsóbb, mint gondolnád!

A magyarországi IKEA egyedülálló akcióval lepi meg vásárlóit. A svéd gyökerekkel rendelkező lakberendezési áruház 2011. július 7-től megnyitja utazási irodáját, hogy minél több ember ismerhesse meg itthon is a nem is olyan távoli Svédországot. A svédországi utazás az IKEA lakberendezési megoldásaihoz hasonlóan megfizethető és egyszerűen kivitelezhető lesz.

Az első utasok már július elején elindulhatnak Svédországba, az utazás pedig egyszerűbb és olcsóbb, mint azt bárki valaha is remélte volna. Július 7-től minden adott, ami egy tökéletes nyaraláshoz szükséges: nagyszerű svéd programok, gyönyörű svéd tájak, és nem utolsó sorban ötletes szuvenírek.

Az IKEA útvonaltervezője segítségével a bárki megtalálhatja a Svédországba vezető legrövidebb utat.


Mivel az elmúlt 31 évben nem jártam Svédországban, gondoltam megnézem, milyen helyekre érdemes ellátogatni az Útvonaltervező szerint. Akár hiszitek, akár nem, az Örs vezér tere Svédországban található. Vagy mégsem? Ugyanis, ha beírod, hogy honnan indulsz, és megnyomod a tervezés gombot, akkor a legközelebbi IKEA áruházba navigál a program.

Hirtelen nem is tudom, hogy sírjak vagy nevessek ezen a reklámkampányon, mindenesetre a fogyasztóvédők nb. figyelmébe ajánlanám "fogyasztók megtévesztése" miatt. Javítsatok, ha nincs igazam, de ez a mondat "Az IKEA megnyitotta utazási irodáját szerintem alkalmas arra, hogy a látogatóval elhitessen, hogy ez a cég Svédországi utazási ajánlatokat kínál.

Persze az is lehet, hogy Viktor király (ezen a néven a Zelső) odaajándékozta a svéd királynak az Örs vezér terét, fájdalomdíjként a norvégiai tragédiáért, így hivatalosan a trolibuszok még Magyarországról indulnak, de már svéd földre érkeznek.

Érdemes megnézni/hallgatni a hasznos svéd mondatokat is:
Ursäkta, kostar HEMNES verkligen bara 9.980 forint?
Elnézést, a HEMNES tényleg csak 9.980 forint?

Azt hiszem ez volt az a pont, ahol leesett végül, hogy nem utazási ajánlattal van dolgom. Legalábbis az eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy a hasznos mondatok között olyanok szoktak szerepelni, mint pl.:
"Igen, biztos úr!", "Merre van a szálloda?", "Mennyi pénzért adják itt a halat, ha kifilézve és lepikkelyezve szeretném elvinni?", stb.

Az ember a kirándulásai alkalmával meglehetősen ritkán vesz konyhabútort. Persze lehetséges, hogy amúgy mindenki vesz egy-két konyhabútort, amikor épp Ausztráliában jár, mellé esetleg egy komplett gardróbszekrényt telitöltve ruhákkal és egy garázst, benne egy Jaguárral (afrikai kirándulás esetén jaguárral), és eleddig kizárólag nekem nem jutott eszembe, hogy ilyesmit vigyek haza szuvenírként egy külföldi útról.

Az biztos, hogy ha Svédországban járok egyszer, akkor mindenképpen fogok venni egy Vejnemöjnen fogkefét, aminek helyben termesztett fenyő/bükk nyele és francia import acél sörtéi vannak, és gyakran fogom használni.

Szólj hozzá

reklám fake svédország szánalmas ikea