2013. máj 18.

Ásd el magad!

írta: Mark yhennon
Ásd el magad!

Végre itt a "Csináld magad temetés".

 

 Fantasztikus* kormányunk újabb, tündérmesébe** illő megoldással állt elő a legszegényebbek megsegítése*** érdekében. Íme, végre megszületett a válasz a válságra: létrejött, sőt, törvényerőre emelkedett a "Temesd magad" mozgalom. 

Valójában régóta igény mutatkozik már erre, hiszen oly sokan szeretnék szeretteik holttestét előkészíteni a temetéshez, megásni a sírját és végül eltemetni. Orbán Viktor király (Ezen a Néven a Zelső) és b. neje, Tömjén Zsolt végre megtalálta a mindenki számára megfelelő megoldást. Lássuk, hogy néz ki ez a gyakorlatban.

1) Szerettünket baleset éri. Elüti egy autó, aminek következtében bizonyos szervei a burkolaton kívülre kerülnek. Nekünk viszont közre kell működnünk a temetés előkészületeiben, így az orvosszakértővel közösen próbálunk helyet találni a kivülre került szerveknek.
Vidám családi móka, 0-99 éves korig mindenki részt vehet benne. Az orvosszakértő és a kórboncnok morbid tréfákkal szórakoztatja a T. egybegyűlteket, részletes anatómiai előadássorozatot tart, majd a munka végén ebéd a boncasztalon. Külön kérésre akár az elhunyt azon szerveit is megsütik egy borszeszégő fölött, amit nem sikerült visszapakolni a testbe.

2) Másnap ravatal. Kedélyes csevegés a pedofil pappal, aki unottan és/vagy agresszíven közli, hogy Isten útjai kifürkészhetetlenek, valamint, hogy az Úr adta, az Úr elvette. A ravatalra a hozzátartozó(k) viszik a koporsót.
Kellemes, családi időtöltés. Anyagi helyzettől függően luxusautóval, de akár Tecsós bevásárlókocsival is tolhatjuk szerettünk maradványait a ravatal felé. Visszafelé menet a kihelyezett ajándéktárgyak és virágcsokrok is a kocsiba helyezhetők, a kijáratnál kell majd fizetni. Arról egyelőre nincs hír, hogy az itt üzemelő pénztárgépek be lesznek-e kötve az APEH-hoz.

3) Sírásás. Idősebbek is elkezdhetik. Fitté és energikussá válunk a friss levegőn végzett nehéz fizikai munkától. Van okunk örülni: mások vagyonokat fizetenek azért, hogy hasonló munkát edzőtermekben végezzenek, mi azonban, Viktor király jóvoltából ingyen tehetjük meg ezt, a ravatalozóban vásárolt "Temetkezési készlet kezdőknek" csomagunkban foglalt eszközökkel.

P1010235.JPG
Utána könnyű ebéd: ostya és egy korty bor. A gyerekeket a pap bácsi szórakoztatja a sekrestyében.

4) A megcsonkult családnak végül maga a temetés nyújt feledhetetlen perceket. Életre szóló élményt szerezhetünk, ahogy végignézzük, amint a két kiskorú, félárván maradt gyermek és anyuka leeresztik az elhunyt apuka koporsóját a sírba. Derű, móka és kacagás. Jóidő esetén kint.
Utána: tor. A temetőkertben nyíló gizgaz lelegelése. Isten báránykái.

5) Visszatérés a szürke hétköznapokba, ahol még sokáig anekdotázhatunk arról, hogy milyen szép is volt halott hozzátartozónk. Kedves mosolyára már nem is emlékszünk, de a véres hullájának emléke kitörölhetetlen, boldog emléke még sokáig kísérti álmainkat.

*Szánalmas
**Grimm legszebb horrortörténetei
***megkínzása

 

 

Szólj hozzá

politika fidesz kdnp szánalmas temetés