2013. aug 27.

Mondhatok valamit?

írta: Mark yhennon
Mondhatok valamit?

Mondhatok valamit?

Persze, hogy mondhatsz, hiszen ez a hely az a hely. Valami internet, vagy mi a fasz, úgyhogy lökjed.

Meg is hallgatod?

Isten neki, rászánom azt a kis időt, ha nem több, mint tíz tőmondat, időben pedig kevesebb, mint egy perc.

1perc.png 

Szóval, van ez a Windows Phone nevű cucc. Telefon és számítógép egyben. Kalafa, de tényleg, ám van néhány valóban kritikus probléma vele.

Például, ha Skypolás közben megnyomod a Start gombot, akkor nem egyszerűen behozza a Kezdőképernyőt, de be is zárja a Skype alkalmazást, elzárva ezzel az embert a külvilágtól. Ugyanez a helyzet a Viberrel is.

Míg Android eszközökön ez a két (és még jópár másik) alkalmazás a kezdőlap behívása után tovább fut a háttérben, a felső állapotsoron valós időben jelenítve meg az esetlegesen érkező üziket, addig WP eszközökön erre nincs mód. Ami nem csak sajnálatos, de meglehetősen döbbenetes mutatvány is, tekintve, hogy a Windows-ról az ember alapvetően feltételezi, hogy egy multitasking eszköz. 

A kérdés az, hogy a Microsoft miért csodálkozik, hogy nem tudja eladni az új zászlóshajónak szánt mobil eszközeit, ha azok még ilyen alapvető funkciókra sem képesek?

Valószínű, hogy rosszul pozícionálták vagy mérték fel a célcsoportot, és annak igényeit. Ugyanis aki okostelefont vesz, az össze-vissza küld üzenetet, és nem csak Facebookon, hanem Viberen, Skype-on (köszönhetően a Windows Live-val való összefűzésnek), SMS-ben, mindenféle cseteken, Twitteren, stb. Ezt a rendkívül lényeges tulajdonságot elfelejtették figyelembe venni akkor, amikor a Windows Phone és a  világháló kapcsolatát lemodellezték. Emiatt az eszköz, bár rendkívül látványos, gyakorlatilag használhatatlan például kommunikációra, amire, meglepő módon a telefont általában használni szokták.

Vagy!?

Vagy egyszerűen csak úgy elrejtették a beállításokat, hogy azt még egy vezető Microsoft-programozó is csak Ctrl-Shift-Alt-cipőtalp kombinációval tudja előhozni? 

Talán jó lenne olykor olyan embereket is megkérdezni egy <bármi> építése előtt, de legfeljebb közben, akik majd használni fogják az eszközt, például arról, hogy mire és hogyan fogják használni az eszközt.

Szólj hozzá

microsoft windows phone viber skípe