2006. már 01.

Made in EU

írta: Mark yhennon
Made in EU

Hol gyártották? Ha német vagy orosz vagy, akkor Magyarországon, ha magyar vagy, akkor Svájcban.

Érdekes cikket olvastam ma a Metro újság „Vélemény” rovatában Putyin látogatásával kapcsolatban. A cikkbe szerepelt egy mondat, ami különösen megragadta a figyelmemet:

„Talán meglepő tény: az Egyesült Államokban jól mérhető és stabil igény van a magyar élelmiszerekre. Hogy kik viszik oda[…]? Az emigráns oroszok milliói. Ott a világ minden húsáruja, bora, konzerve, de nekik a miénk kell. Mert megszokták, otthonról. […] Nincs a világon még egy piac, ahol a magyar áru több korosztály számára a minőség szinonimája.”

 

Ezzel kapcsolatban az jutott eszembe, hogy cégünk itthon úgy propagálja a forgalmazott terméket, hogy „svájci”, legalábbis a vevőinknek ez jön le. A tájékoztatóban az van, hogy svájci független laboratóriumban tesztelték, és ez így igaz. De az emberek Magyarországon hajlamosak arra, hogy beképzeljék maguknak: a termék, amit megvesznek svájci. Mert abban bíznak.

 

Ez azért roppant érdekes, mert például Németországban úgy forgalmazzuk a terméket, hogy magyar gyártmány, és ez is igaz. A termék itt készül, Magyarországon. (A csomagolását kivéve, mert az Törökországban készül. Egyébként az anyacég Holland. J Páneurópai társaság.)

 

Tehát attól függően, hogy hol akarjuk eladni a terméket, mindenhol mást propagálunk. Hamarosan bevezetjük a terméket Szlovákiába is. Ott talán majd német vagy holland zászló alá tesszük a terméket, bár ez ügyben megkérdezünk néhány ott élőt, hogy ők melyik ország termékében bíznak legjobban.

 

Levezetésképpen: http://www.verses.lapok.hu/moka/lights.htm

Szólj hozzá

putyin termék