2006. sze 20.

Norbi perel

írta: Mark yhennon
Norbi perel

Norbi beperel egy éttermet, mert az engedély nélkül használja az Update nevet.

 

HÍR MA A BLIKKBEN

 

 

Vezetéknévnélküli Norbert pert fontolgat az egyik fővárosi bevásárlóközpont étterme ellen, mert az - szerinte - lenyúlta az Update szlogent tőle - írja a Blikk.hu.

- Álmomban sem gondoltam volna, hogy egyszer engem is hamisítani fognak - mondta a gigasztár. A hipersztár szerint emellett figyelemre méltó az is, hogy az Update logók felett szerepel a LoCarb védjegy is, márpedig az angol cég kizárólagos partnere Európában Schobert Norbert.

 

ÁLHÍR MA A BLOGBAN

 

Budapesti tudósítónk azt is megtudta, hogy Norbi nem csak az ominózus éttermet akarja beperelni. Átfogó pereskedést szándékozik indítani a legnagyobb szoftvergyártók ellen, amiért azok évtizedek óta jogosulatlanul használják az általa levédett "UPDATE" márkanevet. Redmondi (Washington szövetségi állam, USA) tudósítónk a Microsoft székházában járt, hogy megtudja, mit gondolnak a szoftveróriás vezetői erről az akcióról. Legnagyobb mértékben ugyanis a Microsoft tehető felelőssé azért, hogy ma a világban bárki szabadon visszaélhet az Update védjeggyel. Ezt mi sem támasztja jobban alá, mint az alábbi képek. Csak néhányat emelnénk ki a jogsértő feliratok közül.

 

A Windows Update és az Office Update összevonásával készült technológia, a Microsoft Update, mely egy helyen tartalmazza az összes Microsoft szoftverhez szükséges legfrissebb javításokat és frissítéseket, valamit bővítményeket. A program képes frissíteni a Windows-t, Office-t, Defender-t, Windows Server-t, Internet Explorer-t, JAVA virtuális gépet, néhány elterjedtebb hardvereszköz illesztőprogramját, és még számtalan más dolgot.

 

( )

 

A Microsoft sajtóreferense közölte: nem kaptak még hivatalos értesítést Norbitól, de ha megkapják, azonnal megrendelnek a BSA-tól egy átfogó szoftverellenőrzést Norbi házában és az összes olyan üzletben, amihez Norbinak bármi köze is van - még ha csak annyi is, hogy Norbi márkájú termék kapható a kereskedelmi egységben.

 

Megkérdeztük Péterfalvi Attila adatvédelmi biztost is, ugyanis felmerült, hogy Rejtő Jenő: Piszkos Fred közbelép Fülig Jimmy őszinte sajnálatára című regényében szereplő "Stanley up to Date" nevű gőzös is sértheti Norbi védjegyhez való jogát. Péterfalvi Attila aggályát fejezte ki.

 

A további fejleményekről beszámolunk...

Szólj hozzá

bulvár per hír norbi álhír