2007. feb 20.

Az Egyesült Államok készen áll, hogy bármelyik percben megsemmisítse Irán Infrastruktúráját

írta: Mark yhennon
Az Egyesült Államok készen áll, hogy bármelyik percben megsemmisítse Irán Infrastruktúráját

Az USA katonai offenzívája Irán ellen bármely percben elkezdődhet. A térségben összevont hagyományos fegyverzet lehetőséget biztosít az amerikai elnöknek, hogy néhány óra leforgása alatt megsemmisítse Irán politikai, gazdasági és katonai infrastruktúráját. Kijelölésre kerültek a megsemmisítendő célpontok: légi és tengerészeti támaszpontok, légelhárító rendszerek, rakétagyárak, és parancsnoki pontok. A listán természetesen szerepelnek az urán dúsítását végző üzemek, nehézvíz gyárak.

Jelenleg két amerikai repülőgép anyahajó tartózkodik a Perzsa-öböl térségében John C. Stennis és Dwight D. Eisenhower, és még három vagy négy anyahajó kerülhet bármikor bevonásra egy Irán elleni roham során. John C. Stennis anyahajó mellett, amely fedélzetén 80 repülőgép és helikopter található, a csoportba tartozik egy rakétacirkáló, két torpedóromboló, és egy ellátó hajó. A személyi állomány meghaladja 6,5 ezer matrózt és tengerészgyalogost. Ezekhez az anyahajókhoz a legrövidebb időn belül csatlakozhatnak a Ronald Reagan, Harry S. Truman, Theodore Roosevelt, valamint Nimitz anyahajók. Minden anyahajó fedélzetén több száz cirkáló rakéta található.

Az amerikai védelmi miniszter hangsúlyozta, hogy még egy anyahajó térségbe küldése nem tekinthető háborús előkészületnek, csupán jelezni kívánják, hogy a Perzsa-öböl térsége az amerikai nemzetérdekek fontos területe.

Jelen pillanatban az Egyesült Államok olyan potenciállal rendelkezik, amely lehtővé teszi számára, hogy egyszeri berepüléssel 10 000 különböző célpontot semmisítsen meg. A földalatti bunkerek megsemmisítését szolgáló új bombák súlya mindössze 113 kg. Jelenleg a GPS segítségével egy B52 150-300 különálló célpontot támadhat úgy, hogy a bombák becsapódási hibahatára 1 m belül van.

USA légiereje jelenleg képes arra, hogy egy viszonylagosan mérsékelt támadás során megsemmisítse Iránban az összes olyan helyszínt, ahol katonai egységek, politikai vezetők, és tömegpusztító fegyverek előfordulhatnak. Az elemzők szerint, a jelenlegi készülődés azt a célt szolgálja, hogy Iránnak ne legyen lehetősége egy válaszcsapásra, ugyanakkor a Bush szeretne elkerülni a felesleges túlerő vádját is.

USA vezető politikusai ugyanakkor folyamatosan hangsúlyozzák, hogy nem kívánnak háborút indítani Irán ellen, és meggyőződésük szerint, a megoldás csak diplomáciai úton lehetséges.

Irán válaszul február 19-én elkezdte a nagymérvű hadgyakorlatát, amelyben az „aszimmetrikus háborút” és a „körkörös védelmet” gyakorolják a katonai egységek. A hadgyakorlat során sikeresen kipróbálták a legutóbb hadrendbe állított rakétákat, többek közt lézervezérlésű rakétákat is

США готовы в любую минуту разрушить военную, политическую и экономическую инфраструктуру ИранаНакопленное в регионе обычное вооружение дает президенту США Джорджу Бушу возможность в течение нескольких часов уничтожить политическую, экономическую и военную инфраструктуру ИранаВ этот список, разработанный Центральным командованием во Флориде, входят и заводы по обогащению урана в Натанзе и Исфахане, а также объекты в Араке и Бушере,

Forrás.

Szólj hozzá

külpol