2007. máj 18.

Süllyedhet egy ország még ennél is mélyebbre?

írta: Mark yhennon
Süllyedhet egy ország még ennél is mélyebbre?

Amikor kiderült, hogy a Széna téri bankrablásnál egy rendőr nyúlt le pénzt, azt hittem, ország ennél mélyebbre már nem süllyedhet. Tévedtem.

Ha kicsit átgondoljuk, akkor a bankban lelőtt ember "csak" túszejtő volt, az igazi rabló egy rendőr, aki már korábban is lopott. Tehát tolvaj és rabló. De visszatérve az eredeti gondolatmenethez: igen, van még hova süllyedni. Van még a posványnak olyan szeglete, ahol ember még nem járt. Van a pokolnak olyan bugyra, amit kifejezetten rendőrök számára nyitottak.

Megerőszakoltak egy nőt. Öten. Rendőrök. Itt már nem arról van szó, hogy "ne általánosítsunk", mert ez bizony csoportosan elkövetett garázdaság. És ha az öt közül egyben sem volt annyi kurázsi, hogy azt mondja: "eddig és ne tovább", hogyan várjuk el, hogy egy kigyúrt kopasz kétkilós aranylánccal és pitbullal hatosbéemvében közlekedővel szemben bármit is tegyen?

Az, hogy tizenhárom autópályarendőrt
korrupcióval gyanúsítanak, már fel sem tűnne jobb időkben.

A móri mészárlásnak is
van már rendőr gyanúsítottja. Ő adta el a fegyvereket a gyilkosoknak.

Ez tizenkilenc rendőr, akikről tudjuk, hogy bekattant, megkísártette a pénz, kanos volt, stb. Ilyen előzmények után kitől várhat segítséget az egyszeri ember, akihez betörtek, ellopták vagy meghúzták a kocsiját, kirabolták az utcán, stb.?

És adódik a kérdés: holnap mi fog még történni? Netán bekattan még egy rendőr, és lövöldözni kezd a Nyugati Pályaudvaron? A fejmagasságban
ártatlanokra kilőtt gumilövedékek után már ezt sem tartom elképzelhetetlennek.

Szinte már látom magam előtt az új szlogent: Szolgálunk és rettegésben tartunk.

Szólj hozzá

rendőrség erőszak korrupció lopás tér bankrablás széna fajtalankodás